Evju Bygdetun har nå bygd det perfekte lokalet med tilskudd fra Kulturrom

Som de sier selv: «Ikke for stort til at det blir ukoselig, men stort nok til at de kan boltre seg uten begrensinger – og høyt nok til hallingkast!»

Her er noen bilder og godord fra brukere:

 

Ottar Kåsa (felemakar og felespelar som alt har spela på 2 konsertar på Nye Sjodar folkemusikkscene)«Lokalet er utruleg behageleg og fint å spela i. Lyden verkar til å bera godt, og fela fyller rommet»

Ingebjørg Bø (folkedansar som alt har hatt 2 danseoppvisningar på Nye Sjodar folkemusikkscene)«Med Nye Sjodar har ein fått til noko heilt spesielt, teknisk unike kvalitetar kva som gjeld både akustikk og dansegolv, samtidig som det er heimekoseleg – ein fryd å danse og opptre i !»

Even Westeng (folkemusiker og folkedansar som underviser Ungdans i Nye Sjodar kvar veke)«Jeg synes lokalet er veldig fint. Gulvet er veldig godt å danse på, med god svikt og at det er litt glatt så det blir lett å svive. Størrelsen på lokalet synes jeg er veldig passende både til konserter og danseøving. Ikke så stort at det blir ukoselig, men stort nok til at vi kan boltre oss uten begrensinger. Også topp å ha takhøyde nok til å kunne ta hallingkast.»

Nes nasjonale dansarring (som har flytta det 100 år gamle lokalet til Evju Bygdetun fordi dei ikkje lenger kunne bruke det der det stod i skogen på Sunds ved Nordagutu)«Nye Sjodar på Evju Bygdetun har blitt mykje betre enn me kunne forestilt oss eller håpa på da me starta dette utrulege prosjektet. Med nytt tilpassa dansegolv og ballansert akkustikk for folkemusikk, har lokalet blitt løfta til eit nytt nivå samtidig som me opplever at 100 år gamle Sjodar fortsatt kling med i dans og spel. Etter ein dansekveld på Nye Sjodar er me ikkje  eingong slitne i rygg og bein med eit slikt fantastisk godt dansegolv med svikt!»

Ein frå dansarringen inviterte med seg «Dunkegjengen» frå Lunde til å prøve dansegolvet og dei var overvelda når dei fekk sjå lokalet og prøve dansegolvet. Dei spør nå om å leige lokalet til sine øvingar.

Alle foto: Jorid Vale