Hopp til innholdet

Fagsamling for teknisk ansvarlige 2020

Tradisjonen tro arrangerer vi også i år fagsamling for teknisk ansvarlige, hvor vi byr på relevante foredrag og sosialt samvær for deg som er teknisk ansvarlig på en kulturarena.
Årets fagsamling vil ta for seg temaer som kvalitet, vedlikehold, reparasjoner og levetid på teknisk utstyr.

Å sørge for at vi investerer i utstyr av tilstrekkelig kvalitet og tar godt vare på det er bra for både miljøet og lommeboka. Vi gleder oss stort over å kunne invitere deg til to herlige dager med foredrag, debatter, god mat, trivelige kolleger og ikke minst muligheten til å skru ting fra hverandre for å se om vi klarer å få det til å virke igjen!

Det er gratis å delta og Norske Konsertarrangører bidrar med reisestøtte for sine medlemmer.

Program
Hva er en konserts klimaavtrykk

I årets åpningsforedrag får vi knust noen myter og presentert litt harde fakta rundt konserters klimaavtrykk. Flyreiser og dieselaggregater er ofte nevnt i denne sammenhengen, men hva kan vi som teknisk ansvarlige på spillesteder gjøre for å begrense klimaavtrykket på konserter? Foredraget presenteres av Linnéa Svensson. Hun er daglig leder i stiftelsen Greener Events, som jobber for at arrangører innen kultur og idrett gjør sine arrangement mer bærekraftige økonomisk, miljømessig og sosialt.

Hva består en datamaskin av?

En digital mikser er på samme måte som en smarttelefon i bunn og grunn en datamaskin. Men hva består egentlig denne typen teknisk utstyr av i form av komponenter? Hvor kommer disse komponentene fra, hva er de laget av, hvor er alt satt sammen og hvorfor saksøker Apple en norsk reparatør for å ha fikset en iPhone? Vi skur fra hverandre noe og ser hva vi kan finne ut!

Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl : PA anlegget

Hans Arne Mehus fra Scandec gir oss et grundig teoretisk dypdykk og praktisk guide til hva vi bør være flinke til selv for å sikre at utstyret vårt virker som det skal og har lengst mulig levetid. For godt vedlikeholdt utstyr varer lenger og det er bra både for miljøet og lommeboka. Han tar oss videre i denne workshopen gjennom en del reparasjoner vi kan gjøre selv og demonstrer hvordan det gjøres.

Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl : Backline

Sakari Jäntti og hans Locomofon AS reparerer rørforsterkere, synthesizere, konsoller, mikrofoner og mye mer for profesjonelle studioer og noen av landets største artister. I dette foredraget tar han oss gjennom noen av de vanligste grunnene til at utstyr ender opp på benken hans, og hvordan vi kan forebygge dyre og unødvendige reparasjoner. Ved hjelp av praktiske eksempler viser han hvordan vi kan feilsøke og reparere utstyret selv.

Hvordan å gjøre gode investeringer

Det mest effektive vi kan gjøre for å hindre at teknisk utstyr alt for fort ender opp som miljøfiendtlig avfall og at vi bruker uforholdsmessig mye penger på reparasjoner, er å være nøye med å investere i utstyr god nok kvalitet. I dette foredraget får vi servert et bedriftsøkonomisk perspektiv på forholdet mellom kvalitet og pris, samt noen strategier for å gjøre gode investeringer når det kommer til teknisk utstyr.

Presentasjon av Musikkutstyrsordningens nye prøveordninger

Musikkutstyrsordningen lanserer fra 2020 nye prøveordninger, der vi åpner for at det kan søkes om tilskudd til kjøp av brukt utstyr og til vedlikehold/reparasjon av lys-/lydanlegg, som er kjøpt inn med tilskudd fra MUO. Her får vi en presentasjon av prøveordningene og ser fram til mange konstruktive innspill og kommentarer fra salen.

Panelsamtale om årets tema

Vi avslutter årets fagsamling med et panel som diskuterer årets tema.

StedDrammen Scener
Dato: Mandag 3. og tirsdag 4. februar
Påmeldingsfrist: Fredag 24. januar

Kontakt gjerne fagansvarlig Kjetil F. Wevling hvis du har spørsmål:
E-post: kjetil@utstyrsordningen.no
Telefon: 21 37 88 14 / 920 41 471