Balansekunst og Kulturrom arrangerte balansefrokost under årets Vill Vill Vest for å sette fokus på et likestilt og mangfoldig kunst- og kulturliv.

Kulturrom var tilstede for å snakke om praksisprogram og kursmuligheter og Bergen Kjøtt kom også innom for å fortelle om GRIP-prosjektet sitt som skal styrke et større mangfold av mennesker med teknisk kompetanse i Vestland.

Richard fra Kulturrom presenterte de ulike praksisprogrammene og kursmulighetene Kulturrom legger til rette for. Blant annet praksisprogrammet Teknikk i Balanse som åpner for en bedre balanse av kjønn i teknikerbransjen.

 

GRIP er en del av et initiativ fra Bergen Kjøtt, AKKS Bergen, Carte Blanche, BIT Teatergarasjen og lydtekniker Irene Bjørke for å styrke et større mangfold av personer med teknisk kompetanse i Vestland. Kvinner, ikke-binære og transpersoner er fortsatt sterkt underrepresentert innen lydteknikk – i 2022 ble det rapportert at 93 % av alle teknikere i Norge er cis-menn. Dette ønsker vi å endre.

GRIP har som mål å øke andelen kvinner, ikke-binære og transpersoner i lydteknikerroller i Norges kulturorganisasjoner. Utviklingen av kulturscenen handler ikke bare om å skape et mangfold av rollemodeller på scenen, men også bak kulissene – innen produksjon, lys- og lydteknikk, og i alle andre viktige roller bak kulissene.

LES MER OM GRIP HER

For å presenter GRIP-prosjektet stilte Eva Rowson fra Bergen kjøtt. For en stund tilbake intervjuet vi henne om Bergen Kjøtt og alle aktivitetene huset rommer. LES INTERVJU MED EVA HER

Alle bilder: Øystein Haara