Hopp til innholdet

Teknikk i Balanse er i gang!

Bergenfest markerte starten på Kulturroms årlige satsning for å øke kjønnsbalanse og mangfold i det konserttekniske feltet. 16 praktikanter skal i ilden på 6 festivaler denne sommeren!

Foto: Marte Thoresen

Teknikk i Balanse ble initiert av Kulturrom i 2013. Praksisprogrammet i lyd- og lysteknikk  gir uvurderlig erfaring for deltakere som ønsker en karriere innen sceneteknikk og i forrige uke var det duket for Bergenfest, hvor et knippe talentfulle kvinner fikk verdifull praktisk opplæring under veiledning av profesjonelle teknikere fra Creative Technology Bergen.

Fra opprigg til nedrigging fulgte praktikantene tett på de erfarne teknikerne, og fikk et unikt innblikk i alt som skal til for å skape en magisk festivalopplevelse.

Og dette er bare begynnelsen! Med Bergenfest som vellykket startskudd, ser vi frem til å følge til sammen 16 praktikanter på 6 festivaler, i hele landet, denne sommeren.

 

Les mer om Teknikk i Balanse

 

Vi sjekket inn med Lisa og Ingvild som har hatt praksis på Bergenfest og her er hvordan de har opplevd praktikantperioden så langt! 

 

Foto: Marte Thoresen

Lisa Clementsen Syslak

Er det noe spesielt kult du vil trekke frem med praksisen?  

Selvfølgelig en utrolig kul opplevelse å være med på å skape lyd på en festival. Det var noe helt eget og spesielt, jeg aldri har vært med på før. Men å faktisk kunne få hjelpe til, og ikke bare se på, lære av å observere og være hands on. Kult å se hvordan det funket under så stort tidspress og samarbeid med så mange forskjellige avdelinger som lys og video. 

Hvordan tror du man kan inspirere flere kvinner, ikke-binære og transpersoner til å jobbe i bransjen? – 

Av å se, lære og skygge andre som er ikke-binær, transperson eller kvinne. Det å kunne ha forbilder, og å se opp til noen av samme kjønn, har virkeliggjort det og viser at man kan gjøre det man vil. Det er viktig å ha representasjoner, for å kunne se at det å gjøre lyd, kan alle gjøre om de vil. 

Foto: Marte Thoresen

Ingvild Withammer-Ekerhovd

Hvorfor er det viktig med kjønnsbalanse i teknikerbransjen? 

God kjønnsbalanse skaper et bedre arbeidsmiljø, og motvirker ukultur og sexisme. 

 Hva er det med sceneteknikk som gjør at du vil fortsette å jobbe med dette? 

Du får oppleve så utrolig mye kult og de medmenneskelige møtene du får med teknikere, stagehands og artister er fantastiske. Den beste følelsen er når du når artistene får en god opplevelse og du ser hvor fornøyde de er!