Hopp til innholdet

Programmet for Kulturroms Fagsamling for teknisk ansvarlige 2024 er klart!

Hjertelig velkommen til fagsamling for teknisk ansvarlige 2024, som denne gangen blir på Lillestrøm Kultursenter 11. og 12. mars. Nå er programmet for samlingen klar!

Historisk mange påmeldte

Vi gleder oss til å samle en haug teknisk ansvarlige fra scener, teater og kulturhus fra hele landet til årets fagsamling! Vi har aldri hatt så mange påmeldte FØR slipp av program, noe som beviser at dere ønsker å møtes for å lære, nerde og sosialisere. I løpet av to dager skal vi innom hovedtemaene: grønnere investeringer, rekruttering, kompetanse og sikkerhet.

I år har vi også startet et samarbeid med INPUT som er en seminarserie for inspirasjon og kunnskapspåfyll for teknikere i scenekunstfeltet, og dette åpner for en enda større gjeng med kompetente folk.

Målgruppe

Målgruppen for fagsamlingen er teknisk ansvarlige i små og store kulturlokaler over hele landet, men det er også åpent for andre som er involvert i drift og avvikling av arrangement på landets scener. Det er gratis å delta på samlingen.

Meld deg på her!

Program fagsamling 2024

Mandag 11. mars

09.00 Registrering

10.00 Velkommen

10.15 Status 2024 – Hvordan står det til på scenene? Panelsamtale med Linda Sophie Babunga Johnsen (elev ved Fagskolen i Oslo), Nina Hodneland (Norske Kulturhus) og Anders Tangen (Norske Kulturarrangører, NKA). Samtalen ledes av Karen Sofie Sørensen (Kulturrom)

 

11.00 Hvorfor reparere? Er du nysgjerrig på hvordan vi kan redusere elektronisk avfall og gi nytt liv til våre elektroniske enheter? Kenneth Robsahm fra Restarters Norway forklarer sirkulær økonomi og hvorfor reparasjon både kan være økonomisk og klimavennlig.

12.00 Stunting med lys – finnes det noe rett og galt? – Panelsamtale med tre legendariske lysteknikere- og designere: Kimarius Abrahamsen, Silje Grimstad og Kyrre Karlsen.

13.00 LUNSJ

13.45 Foreningen INPUT – hvem er vi, hva gjør vi? Kulturrom har startet et samarbeid med INPUT – en seminarserie for inspirasjon og kunnskapspåfyll for teknikere i scenekunstfeltet.

14.00 Foredrag og betenkninger om bærekraftig drift av teknisk utstyr ved rådgiver klima og miljø hos Green Producers Club, Erlend Brenna Raabe. Kuratert av INPUT.

15.00 Panelsamtale: Overgang til bærekraftig drift. Hvordan investerer vi? Hvordan kan vi holde liv i eksisterende park lengre? Hvordan tenker bransjen fremover?Jørgen Tharaldsen (senior account executive, Creative Technology), Nils Foss (lysmester, Stavanger Kulturhus) og Ingeborg Staxrud Olerud (lysdesigner). Moderert og kuratert av INPUT

16.00 Omvising på Lillestrøm Kultursenter. Påmelding via mail til richard@kulturrom.no

18.00 Middag på Scene 5. NB! Middagen er flyttet en time tidligere. 

 

Tirsdag 12. mars

09.00 Velkommen. Kaffi og en blings før det begynner.

09.15 Panelsamtale om Grønnere investeringer: Hva åpner det for? Hva kan dere søke om? Hans Peter Jenssen (Fagskolen i Oslo, Creative Technology), Guro Røberg (ÆRA), Kyrre Heldal Karlsen (Spectre) og Ole Reidar Gudmestad (Tou Scene). Samtalen ledes av Karen Sofie Sørensen fra Kulturrom.

10.00 Vedlikehold, økt livslengde og forebygging av feil. Et foredrag hvor vi ser på forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) med fokus på å forlenge levetid på teknisk utstyr sett opp mot hva som forventes av driftssikkerhet i forbindelse med kulturarrangement. Hva kan forventes av levetid og hvordan sikre gjennomføring selv med eldre utstyr i bruk? Karsten Lyngstad (Creative Technology)

11.00 Rekrutteringsprosjekt for sceneteknikere til Sarpsborg Scene. Som en intro til samtalen om rekruttering vil Eivind Ole Olsen (Medialinja, Glemmen videregående skole) og Jon Freddy Karlsen (Produksjonsleder Sarpsborg Scene) dele erfaringer fra Sarpsborg.

11.15 Rekruttering – Hvordan står det til? Har bransjen de folka som trengs? Samtale med Hans Peter Jenssen (Leder Fagskolen/CT), Irene Bjørke (Lydtekniker CT/GRIP), Linda Sophie Babunga Johnsen (elev ved Fagskolen i Oslo), Mie Bergh (AKKS Nord og lydtekniker) og Synne Stenersen (freelance lydtekniker og ildsjel). Richard Myklebust fra Kulturrom leder samtalen.

Synne Stenersen  Bilde av Richard Myklebust stående mot en vegg

12.15 HMS, lover og regler: Nye sikkerhetskrav innenfor underholdningsbransjen som følge av nye standarder for hele Europa. Er du oppdatert? – Leon Gilinsky (Krankontrollen)

12.00-15.30 PARALLELLSESJON: Kickoff for Grønnere investeringer. En workshop om mulighetene som ligger i Kulturroms nye satsing. Også åpen for andre deltakere og begrenset antall plasser. LES MER OG SE EGEN PÅMELDING

13.00 LUNSJ

13.30 Omvising på Lillestrøm Kultursenter (Påmelding via mail til richard@kulturrom.no)

REISESTØTTE:

Norske kulturarrangører (NKA) bidrar med reisestøtte for sine medlemmer. Ta kontakt med Anders Tangen på anders@arrangor.no for mer informasjon.

Norske Kulturhus bidrar med reisestøtte for sine medlemmer. Ta kontakt med Hana Karadza: hana@kulturhus.no for mer informasjon.

Hvis du lurer på noe, send en mail til richard@kulturrom.no