Hopp til innholdet

Kulturrom presenterer: REFLEKSJON, et omfattende kurs i lysteknikk- og lysdesign!

Til alle unge kreative sjeler der ute som elsker ideen om å leke med lys og skape visuelle mesterverk!  Dere som vil lære hvordan dere kan forvandle et rom til en magisk opplevelse ved hjelp av lys.  

Bilde fra forestillingen Døden på Oslo S hvor Kulturrom arrangerte praksisplass-program. Foto: Erika Hebbert / Nationaltheatret

Et kurs i lysteknikk og lysdesign

Kulturrom presenterer et omfattende kurs i lysteknikk- og design. Etter fjorårets suksess med Unge Knottepøbler; et kurs i lydteknikk, sikter vi oss inn på et kurs med liknende opplegg, men denne gang med lys som tema.  

Kurset er utarbeidet av Mats Bergström, lysdesigner og høyskolelektor på Høyskolen Kristiania, i samarbeid med Kulturroms fagavdeling. I tillegg vil kurset ha et arsenal av de aller beste innen faget som gjesteforelesere.  

REFLEKSJON er rettet mot unge voksne fra 18 til 25 år, som ønsker seg en inngangsport til lysdesign- og teknikerbransjen. Målet er å gi unge teknikere en god innsikt i og kunnskap om den fag- og bransjekompetansen som kreves for å kunne jobbe som tekniker på konferanser, konserter, teater, danseforestillinger og festivaler etter kurset. Du trenger ikke dyp innsikt i faget fra før, men en brennende interesse for- og et ønske om å ha lysteknikk eller lysdesign som yrke.  

Kurset går fra slutten av september til midten av desember, med ca. 12 kurskvelder totalt. Det vil etter planen være en kursdag i uka, på ettermiddag og kveldstid. Etter nyttår er det planlagt hospitering på diverse scener i Oslo. Dette settes opp av Kulturroms fagavdeling.  

 

NB! Dette kurset vil foregå i Oslo, og søkere må derfor være bosatt i nærheten.  På samme måte som Unge Knottepøbler vil kurset etter planen settes opp i flere byer. 

SØKNADSFRIST: 5. september