Hopp til innholdet

Møterommet #2 – Ryddige arbeidsforhold i en rotete tid

Kulturrom inviterer til Møterommet #2 og setter denne gang fokus på sceneteknikernes arbeidsforhold.

Sted: https://whereby.com/kulturrom-moterommet
Tid: Torsdag 03.12 klokken 13:00
For: Sceneteknikere i Norge

Koronakrisen har tvunget flere utfordringer ved den scenetekniske bransjens til overflaten. Svært mange er organisert som ENK og har opplevd hvor usikkert det er som organisasjonsform, hvis noe går galt. I tillegg gjøres de fleste avtaler om oppdrag uten skriftlig kontrakt, noe som fort kan føre til konflikt når arrangement må avlyses på kort varsel. 

På toppen av det hele står bransjen i fare for massiv kompetanseflukt. En del har allerede tatt arbeid i andre sektorer, men er det sannsynlig at de vil komme tilbake til en bransje med så mye usikkerhet når krisen er over og man har blitt vant til stabil inntekt og gunstigere arbeidstider?

Med oss til å diskutere temaet har vi fått Limita Lunde, som er advokatfullmektig i Bing Hodneland med spesialisering i arbeidsrett og daglig leder i management byrået Little Big Sister. Stig Gunnar Ringen stiller på vegne av Creo, i tillegg til Endre Njøs som er fast ansatt lydtekniker på Stormen Konserthus og teknisk ansvarlig på Dama Di i Bodø.

NB: Samtalene i dette Møterommet er rettet mot sceneteknikere. 

Praktisk informasjon:
– Antall plasser vil være begrenset til 45 og samtalene vil skje i et lukket forum.
– Mute mikrofon og deaktiver kamera på vei inn i rommet. (Dette kommer opp som valg)
– Spørsmål stilles i chatten og blir presentert av moderator.

Om konseptet:

Møterommet er stedet hvor Kulturrom samler aktører innen scenetekniske yrker (i første omgang) for samtaler rundt dagsaktuelle tema. Vårt mål er å skape en digital møteplass der bransjen kan lufte tanker og diskutere problemstillinger som dukker opp.

Covid-19-pandemien gjør hverdagen krevende og framtiden usikker for alle som bidrar i kulissene og lever av å samle mennesker. Vi håper at Møterommet kan bidra til konstruktive og lærerike samlinger på veien mot den nye normalen og tar gjerne imot innspill til tema for framtidige arrangement. Antall plasser vil være begrenset og samtalene vil skje i et lukket forum.

Kulturrom er tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler. I tillegg til å bevilge midler til rom for musikk, teater og dans over hele landet har ordningen i flere år også jobbet aktivt med fagutvikling innen den scenetekniske bransjen for å sikre kompetanse og skape møteplasser.