Hopp til innholdet

Kulturrom på by:Larm

Endelig blir Oslo sentrum nok en gang omgjort til en stor festival og møteplass for musikkbransjen når by:Larm går av stabelen 27.-29. februar. Kulturrom er selvfølgelig tilstede og presenterer to sesjoner.

Sceneteknikkens utfordringer – hvordan står det til med folka bak scenen

Musikkøkonomien har for lengst dreid seg bort fra innspilt musikk og inn mot livemarkedet. Fram til nå har bransjen i størst grad konsentrert seg rundt hva endringen har å si for artister og publikum, og mindre på de som sørger for at konsertene låter og ser bra ut: teknikerne.

I samarbeid med Daniel Nordgård og Universitetet i Agder, gjennomfører Kulturrom en kartlegging av scenetekniske yrker i 2020. Kartleggingen ser nærmere på bransjens behov for bemanning, utdanningsmuligheter, arbeidstider og lønn.

I tillegg vil den søke svar på hvordan det står til med kjønnsbalansen, og hvorvidt en tekniker egentlig kan ha et fungerende familieliv. De første resultatene fra kartleggingen presenteres selvsagt på by:Larm

Etter presentasjonen går vi over til et panel bestående av representanter fra CREO, Virke, Norske Konsertarrangører og Bransjeforeningen for scenetekniske produksjon som diskutere utfordringer og mulige løsninger på resultatene som er lagt frem.

Tid: Torsdag 27. februar klokken 15:00-15:45
Sted:
Vulkan Arena

Fremtidens konsertscenografi

Foto: Daniel Lilleeng

Livebransjen er i en rivende utvikling. Produksjonsapparatet profesjonaliseres, og det stilles stadig høyere krav til konsertproduksjon både musikalsk, visuelt, performativt og arrangementsteknisk.

Vi har invitert med oss to banebrytende scenedesignere i form av Ingrid Skanke Høsøien og Daniel Sørensen, samt Limita Lunde som har lang fartstid fra arrangørfeltet og innen artistmanagement for å diskutere den historiske utviklingen, rådende trender og se inn i spåkula for hva vi kan vente oss av fremtidens konsertscenografi. Samtalen ledes av Kyrre Heldal Karlsen.

Tid: Fredag 28. februar klokken 14:00-14:45
Sted:
Pokalen

Mer informasjon om by:Larm og delegatpass finner du her

Ta kontakt

Vi er ellers til stede på festivalen, avtal gjerne et møte med oss eller ta kontakt underveis.