Hopp til innholdet

Fagsamling for teknisk ansvarlige 2020 – programmet er klart

Tradisjonen tro arrangerer vi også i år fagsamling for teknisk ansvarlige, hvor vi byr på relevante foredrag og sosialt samvær for deg som er teknisk ansvarlig på en kulturarena.

Årets fagsamling finner sted på Union Scene (Multisal 2) 3. og 4. februar 2020 og det overordnede temaet i år er «bærekraftig teknikk». Vi vil ta for oss temaer som kvalitet, vedlikehold, reparasjoner, klimaavtrykk og levetid på teknisk utstyr, for å sørge for at vi investerer i utstyr av tilstrekkelig kvalitet og tar godt vare på det er bra for både miljøet og lommeboka.

Adressen til Union Scene er Grønland 60, 3045 Drammen og det er kun offentlig parkering tilgjengelig for bil. Det tar 5 minutter å gå dit fra tog-/busstasjonen, så det er et veldig godt alternativ

Det er gratis å delta og Norske Konsertarrangører bidrar med reisestøtte for sine medlemmer. Kontakt anders@konsertarrangor.no for mer info.

Vi har også hotellavtale med Comfort Hotel Union Brygge som tilbyr enkeltrom for kr. 929,- og dobbeltrom for kr. 1029,- inkludert frokost. Bruk bookingkode: MUSIKK2020 og ta kontakt med hotellet via telefon 32 21 70 00 eller mail co.unionbrygge@choice.no

Program

MANDAG
10:30: Registrering og morgenkaffe.
11:00: Velkommen!
11:05-12:00: Hvordan lage mer miljøsmarte produksjoner?
12:00-12:45: Lunsj.
12:45-13:30: Hva finnes på innsiden?
13:30-14:30: Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl: Backline del 1.
14:30-14:45: Pause.
14:45-16:00: Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl: Backline del 2.
16:00-17:30: Omvisning på Union Scene og Drammens Teater
18:00-21:00: Felles middag på Union Scene.

TIRSDAG
09:00-09:30: Morgenkaffe.
09:30-09:35: Velkommen til dag 2!
09:35-10:00: Grønt skifte innen kulturen.
10:00-10:4: Hvordan gjøre gode investeringer.
10:45-11:00: Pause.
11:00-12:30: Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl: PA anlegget del 1.
12:30-13:15: Lunsj.
13:15-15:00: Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl: PA anlegget del 2.
15:00-15:15: Pause.
15:15-15:30: Presentasjon av Kulturroms nye prøveordninger.
15:30: Takk for i år!

Hvordan lage mer miljøsmarte produksjoner?

Miljø er på dagsordenen som aldri før. Men hva kan du som jobber med teknisk konsertproduksjon egentlig gjøre? Linnéa Svensson har jobbet med arrangement i mer enn 20 år og leder oss gjennom en seanse med innsikt i praktiske tiltak og en samtale med Daniel Sørensen og Linn Margrethe Skoie som deler sine tips og triks. Det blir selvsagt også rom for at publikum kan dele erfaringer og diskutere. Hva er vel bedre en enda smartere produksjoner som også er bedre for miljøet?

Linnéa Svensson
Hva finnes på innsiden?

En digital mikser er på samme måte som en smarttelefon i bunn og grunn en datamaskin. Men hva består egentlig denne typen teknisk utstyr av i form av komponenter og materialer? Hva er utfordringene med dagens elektronikkforbruk, hva kan vi gjøre for å løse dem og hvorfor saksøker Apple en norsk reparatør for å ha fikset en iPhone? Kaja Juul Skarbø fra Restarters Norway kommer på besøk for å vise og fortelle.

Kaja Juul Skarbø
Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl : PA anlegget

Hans Arne Mehus fra Scandec gir oss et grundig teoretisk dypdykk og praktisk guide til hva vi bør være flinke til selv for å sikre at utstyret vårt virker som det skal og har lengst mulig levetid. For godt vedlikeholdt utstyr varer lenger og det er bra både for miljøet og lommeboka. Han tar oss videre i denne workshopen gjennom en del reparasjoner vi kan gjøre selv og demonstrer hvordan det gjøres.

Hans Arne Mehus
Vedlikeholdsrutiner og reparasjoner vi kan gjøre sjøl : Backline

Sakari Jäntti og hans Locomofon AS reparerer rørforsterkere, synthesizere, konsoller, mikrofoner og mye mer for profesjonelle studioer og noen av landets største artister. I dette foredraget tar han oss gjennom noen av de vanligste grunnene til at utstyr ender opp på benken hans, og hvordan vi kan forebygge dyre og unødvendige reparasjoner. Ved hjelp av praktiske eksempler viser han hvordan vi kan feilsøke og reparere utstyret selv.

Sakari Jäntti
Hvordan å gjøre gode investeringer

Det mest effektive vi kan gjøre for å hindre at teknisk utstyr alt for fort ender opp som miljøfiendtlig avfall og at vi bruker uforholdsmessig mye penger på reparasjoner, er å være nøye med å investere i utstyr av god nok kvalitet. I dette foredraget får vi servert et bedriftsøkonomisk perspektiv på forholdet mellom kvalitet og pris, samt noen strategier for å gjøre gode investeringer når det kommer til teknisk utstyr. Temaet presenteres av Marius Widerøe, CEO Konsertsystemer LLB AS.

Marius Widerøe
Grønt skifte innen kulturen

Ståle Sørensen er billedhugger, kulturpolitiker i Viken og varaordfører i Drammen kommune. Han besøker årets fagsamling for å gi oss et politisk blikk på det grønne skiftet innen kultur og teknologi. Hvilke muligheter åpnes for kulturen i en grønnere økonomi, der produksjonen av fysiske forbruksvarer skal ned?

Ståle Sørensen
Ståle Sørensen
Presentasjon av Kulturroms nye prøveordninger

Kulturrom lanserer fra 2020 nye prøveordninger, der vi åpner for at det kan søkes om tilskudd til kjøp av brukt utstyr og til vedlikehold/reparasjon av lys-/lydanlegg, som er kjøpt inn med tilskudd fra oss. Her får vi en presentasjon av prøveordningene og ser fram til konstruktive innspill og kommentarer fra salen.

StedUnion Scene
Dato: Mandag 3. og tirsdag 4. februar
Påmeldingsfrist: Onsdag 29. januar

Kontakt gjerne fagansvarlig Kjetil F. Wevling hvis du har spørsmål:
E-post: kjetil@kulturrom.no
Telefon: 21 37 88 14 / 920 41 471