Hopp til innholdet

Fagsamling for teknisk ansvarlige

Tradisjonen tro arrangerer vi også i år fagsamling i samarbeid med Norske Konsertarrangører (NKA), hvor vi byr relevante foredrag og sosialt samvær for deg som er teknisk ansvarlig på et spillested. Årets tema har vi kalt «Lydmåling og hva som påvirker det vi måler», så her er det bare å glede seg til to spennende og innholdsrike dager! Vi spanderer middag på tirsdagen, lunsj begge dager og setter opp felles buss til LLB på onsdagen. Det er som alltid gratis å delta på fagsamlingen og NKA bidrar med reisestøtte for sine medlemmer. Hjertelig velkommen skal du være!

Sted: Melahuset, Oslo (Mariboes gate 8, rett ved Rockefeller)
Dato: Tirsdag 5. og onsdag 6. mars 2019.


PROGRAM

Tirsdag 5. mars kl. 11.00-17.00: Vi starter tirsdagen med besøk av Dan Bävholm, som i tillegg til å være mannen bak WaveCapture har vært med å utarbeide de svenske dB grensene og jobbet mange, mange år med lydmåling. Han gir oss et dypdykk i lydmålingssystemer generelt, hva som befinner seg under panseret på systemene, praktisk guide til god bruk, internasjonale trender og lovverk, utfordringer og byr gjerne også på noen skrøner fra den virkelige verden. Etter dette presenterer akustiker og entusiast Bård Støfringsdal (Cowi) noen foreløpige resultater av lydmålinger foretatt rundt på klubber i Norge og det blir foredrag om hvordan akustikken i scene- og publikumsrommet påvirker lydbelastningen og det vi måler. Den akustiske bolken avsluttes med en samtale om hensiktsmessig akustikk i forhold til sjanger, utfordringer med flerbrukslokaler og akustiske tiltak. Etter vi er ferdig med fagprogrammet for dagen blir det felles middag på Melahuset med lett underholdning.

Onsdag 6. mars kl. 09.30-14.30: Vi starter onsdagen friskt med foredrag fra Helge Bentsen (lydtekniker og PA-tuner) om hvordan å velge riktig PA system, plassering, tuning/voicing m.m. Vi får en inngående diskusjon om hva som er hensiktsmessig scenelyd for musikere og lydtekniker med Synne Stenersen (lydtekniker for bl.a. Kvelertak) og Linn Nystadnes (teknisk ansvarlig på Revolver og musiker). Stig Aron Kamonen (lydtekniker og daglig leder i OnCue) og Anders Aasebøe (lydtekniker og teknisk ansvarlig på Sentralen) spiller så spørsmålet: «Hvilke strategier kan vi benytte oss av for å mikse god lyd i utfordrende rom innenfor forsvarlige lydnivåer?» Vi runder av fagsamlingen med paneldebatt om utvalgte tema fra årets program, før vi reiser i samlet lag til LLB.

REISESTØTTE
Norske Konsertarrangører bidrar med reisestøtte på inntil kr. 1.000,- til sine medlemmer. Kontakt Guro Furunes Petters på guro@konsertarrangor.no for mer info.