Hopp til innholdet

HVORDAN LÅTE BRA LIVE

Konsertvirksomhet er i dag hovedinntektskilden for svært mange artister og derfor er det å være et steinbra liveband nå viktigere enn noensinne. Å ha gode låter og se bra ut er selvsagt viktig, men det kan fort falle gjennom live hvis bandet ikke også låter steinbra.

I dette foredraget får vi et innblikk i både lydteorien og ulike praktisk-tekniske tilnærminger vi kan ta for å få et band til å låte så bra som mulige live, selv uten flere dager med profesjonell pre-produksjon eller engang å reise med egen lydtekniker. Noen av temaene vi skal gjennom er bl.a. frekvenser, decibel, refleksjon, utstyrsvalg, tiltak, problemstillinger, produksjon og selvsagt kommunikasjon mellom musiker og lydtekniker. Målgruppen er musikere og lydteknikere i etableringsfasen, samt alle andre som er opptatt av god lyd på konserter.

Kursholderne er musiker Håkon Sagen (Gabrielle, Shining m.fl.) og lydtekniker/produksjonsleder Johan Kristian Berntsen (Highasakite, Sivert Høyem m.fl.)

MELD DEG PÅ HER

STAVANGER. TOU Scene, Maskinhallen. Tirsdag 5. februar kl. 17.00-20.00 i samarbeid med STAR.

BERGEN. USF, Røkeriet. Mandag 29. april kl. 17.00-20.00 i samarbeid med BRAK.

KRISTIANSAND. Samsen Kultuhus. Tirsdag 30. april kl. 17.00-20.00 i samarbeid med SØRF.

NB! Flere datoer for høsten 2019 kommer nærmere sommeren.