Hopp til innholdet

Hva skjer i 2019?

I 2019 skjer det flere spennende ting!

Neste søknadsfrist, 1. mars 2019, kan flere sjangere og kulturuttrykk søke om tilskudd hos Musikkutstyrsordningen. Blant annet åpner vi for søknader fra amatørteater og frivillig teatervirksomhet.

Fagsamling for teknisk ansvarlig
Tradisjonen tro blir det også i 2019 fagsamling med mange relevante foredrag/kurs og sosialt samvær for deg som er teknisk ansvarlig på et spillested. Fagsamlingen legges til samme uke som LLB-messen og vi skal denne gangen være på Melahuset sentralt i Oslo. Hold av datoene!

Tid/sted: 5. og 6. mars i Oslo.

Følg med i arrangementet på facebook for mer informasjon og påmelding

Kursserie: Kreativ lyssetting
Denne praktisk rettede workshopen tar for seg alternative og kreative måter å bruke det mest vanlige lysutstyret man finner på mindre spillesteder og hvordan vi med ganske enkle grep kan gjøre en produksjon mer spennende og skape en god kunstnerisk visuell signatur til en opptreden. Målgruppen er lysteknikere tilknyttet spillesteder, lysdesignere som samarbeider med artister, artister som ønsker å gjøre liveshowene sine mer interessante og generelt alle lysinteresserte som vil ha litt inspirasjon og faglig påfyll. Workshopen ledes av lysdesigner og konseptutvikler Daniel Sørensen (Dagny, Nico & Vinz, CC Cowboys, Pantha Du Prince m.fl.).

Tid/sted: Mars, april og mai over hele landet.

Kursserie: Hvordan låte bra live?
Konsertvirksomhet er i dag hovedinntektskilden for svært mange artister og derfor er det å være et steinbra liveband nå viktigere enn noensinne. I dette foredraget får vi et skikkelig dypdykk i både lyd-teorien bak og ulike praktiske tilnærminger vi kan ta for å få et band til å låte knallbra live, selv uten ukesvis med profesjonell pre-produksjon eller engang å reise med egen lydtekniker. Noen av temaene vi skal innom er bl.a. frekvenslære, utstyrsvalg, dempetiltak, lytting og kommunikasjon mellom musiker og lydtekniker. Målgruppen er musikere og lydteknikere i etableringsfasen, samt alle andre som er opptatt av god lyd på konserter. Foredragsholderne er musiker Håkon Sagen (Gabrielle, Shining m.fl.) og lydtekniker/produksjonsleder Johan Kristian Berntsen (Highasakite, Sivert Høyem m.fl.).

Tid/sted: Våren og høsten 2019 over hele landet.