Hopp til innholdet

Fordelt over 10 millioner kroner!

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen 24.11.2017:

Over 10 millioner til musikkutstyr!

Musikkutstyrsordningen (MUO) har fordelt over 10 millioner kroner til konsertsteder og øvingslokaler i hele landet!

– Alle skal ha mulighet til å spille og oppleve musikk, og da trenger man musikkutstyr, gode lokaler å øve i og gode scener å spille på, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards, og legger til; kultur må finne sted – bokstavelig talt!

 

Det satses for fullt i Alta

Ungdommens Hus – Huset har fått tilskudd av Musikkutstyrsordningen på kroner 400.000 til å kjøpe inn en musikkbinge, et ferdig øvingslokale som leveres klart til montering. Bingen som skal til Alta er på 40m2, i motsetning til de fleste bingene som er på 25m2.

– Oj, oj, oj, dæven, kor stor e den? Må jo minst være like stor som halve kafeen, d e jo sjukt kult, kan vi liksom øve dær?? utbryter Jonathan Letzing, ett av fire medlemmer i elektronikabandet Stuck In North, som spiller og øver mye på Huset, i Alta.

– Huset består til dags dato av gamle lærerbrakker fra 80`tallet, lite egnet for musikk, så det er ingen tvil om at dette kommer godt med! Året 2018 skal bli et bråkete år! legger musikkansvarlig på Huset, Eirik Aune Hansen, til.

Huset er også blant de 34 spillestedene og konsertarrangører som får tilskudd til å utbedre akustikk eller teknisk utstyr. Alta kommune satser på ungdommen og har fått kroner 101.000 i tilskudd til lydutstyr til Huset. Også City Scene i Alta har fått tilskudd på 240.000 kr, som skal investeres i ny lydmikser til husets hovedscene, hvor Stuck In North allerede har fått muligheten til å spille.

 

Øvingslokaler fra nord til sør

Etter søknad til Musikkutstyrsordningen, og tilskudd på kroner 575.000, går Torsken kommune i Troms fra å ikke ha et eneste egnet sted der lokale band kan øve uforstyrret, til 2 fullt utstyrte musikkbinger!

– Endelig skal det bli skikkelige øvingsforhold for musikere og band i Torsken kommune, jubler kulturleder Kristian Kaurin!

Blant de 45 øvingsrommene som blir bygget, utbedret eller utstyrt med tilskudd fra Musikkutstyrsordningen, er det ikke bare i nord ildsjelene etablerer egnede øvingslokaler. Langt sør i landet, legges forholdene til rette for storband, rockeband og spelemannslag. Musikkens Hus Gjerstad i Aust-Agder har fått kroner 170.000 i tilskudd til å utbedret øvingsrom.

 

Internasjonale bredde på Vestlandet   

– Et tilskudd fra MUO til nytt høyttalersystem vil bety et gigantisk løft for Bergen Internasjonale Kultursenter, som ikke har mulighet til en slik investering på egenhånd. Senteret rommer allerede et godt og varierte kulturuttrykk med musikk fra mange ulike verdensdeler, både innen tradisjonsmusikk og moderne musikk. Dette vil gjøre oss bedre rustet til å ta imot artister og andre aktører, og øke kulturproduksjonen, slik at vi kan tilby gode kulturopplevelser for et bredt og flerkulturelt publikum i Bergen, sier daglig leder Synnøve Eide i Bergen Internasjonale Kultursenter, som har fått tilskudd på kroner 452.000 til ny PA i Fensalen.

 

Ukommersiell booking i Oslo

-For oss på Kafé Hærverk er midler fra MUO til stor hjelp og helt nødvendig for å sikre videre drift med hovedvekt på ny og grensesprengende musikk. At vi kan ha alt utstyret vi trenger, for alle typer musikkarrangementer på stedet, gjør arbeidet mye lettere og frigjør midler til ukommersiell booking, forteller Vegard Heskestad daglig leder på Kafé Hærverk.

Kafé Hærverk som holder til på Hausmania Kulturhus i Oslo, har fått tilskudd på kroner 225.000 til backline og lydutstyr.

 

Mer musikk på Østlandet

Daglig leder Stian Fredrikstad ved Retro Bar på Raufoss, som har fått tilskudd av Musikkutstyrsordningen på kroner 92.000 til lyd- og lysutstyr, forteller:

-En gledelig nyhet for Retro Bar på Raufoss! Dette tilskuddet fra MUO betyr at vi får mulighet til å kjøpe utstyr vi har manglet. Vi har vært veldig heldige som har mange lokale musikere og band som har stilt opp for oss og lånt oss nødvendig utstyr. Så en stor takk til de! Men med konserter hver helg gjennom hele året, med alt fra lokale musikere til kjente artister, vil det bli enklere for både band og arrangør når alt av utstyr er på plass til enhver tid.

BB Lydverket, en klubbscene på Lillehammer med plass til 90 publikummere, har også fått tilskudd til fremføringsutstyr, hele 68.000 kroner til innkjøp av backline. Daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards, håper at disse gode prosjektene inspirerer andre til å søke. Neste søknadsfrist er 1. mars 2018, og det er løpende søknadsfrist for øvingsfellskap.

———————-

Kontaktperson presse:

Rhiannon Hovden Edwards, telefon: 916 05 070

1. Foto: Workshop fra et av musikkrommene på Huset. Foto: Mada Suhr Pettersen.
2. Foto: Familiekonserten med Che Sudaka under Bergen Internasjonale Musikkfestival 2017. Foto: Ruben Olsen.
3. Foto: Konsert med Reflexions In Cosmos. Foto: Petter Flaten Eilertsen.

 

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr. MUO har gitt tilskudd til ca. 180 musikkbinger fordelt på alle landets fylker, samt tilskudd til bygging og utbedring av ca 300 øvingsrom. Neste søknadsfrist er 1. mars 2018!

Les mer på musikkutstyrsordningen.no

———————-

Nøkkeltall andre tildelingsrunde 2017

I andre tildelingsrunde i 2017 kom det inn 116 søknader med en total investeringssum på over 63.5 millioner. Det kom søknader fra alle fylker. 58 søknader fikk tilskudd med en samlet tilskuddsramme på over 10 millioner.


Tildelingene fordelte seg slik:

Fremføringsutstyr: 33 tildelinger 6.221.000 kr

Akustikk scenelokale: 1 tildeling 530.000 kr

Øvingsrom og musikkbinger: 8 tildelinger 2.398.400 kr

Øvingsutstyr: 16 tildelinger 917.700 kr

Totalt: 58 tildelinger 10.067.100 kr

 

Tildelinger fordelt på tilskuddsområde

Tildelinger fordelt på fylke