Hopp til innholdet

Rekordmange praksisplasser i sommer!

I år ble det ny rekord i antall søkere til MUOs praksisplassprogram for unge, kvinnelige teknikere.

Denne sommeren sender Musikkutstyrsordningen ut til sammen hele 23 praktikanter til Øyafestivalen i samarbeid med Bright, Pstereo og Olavfestdagene i samarbeid med Trondheim Lyd, Parkenfestivalen og Havnafestivalen i samarbeid med Lydteamet, Malakoff Rockfestival og med CC Cowboys. Vi fikk inn 77 søknader og nivået på søkerne var generelt veldig høyt.

Det konserttekniske feltet er et tradisjonelt svært mannsdominert felt, men uten rekruttering av kvinner mister feltet tilgang til halvparten av talentene. En viktig del av MUOs kompetansesatsing er prosjektet Teknikk i Balanse, som startet opp i stemmerettsjubileumsåret 2013. Prosjektets formål er å bidra til bedre kjønnsbalansen på det konserttekniske feltet gjennom å oppmuntre og stimulere til at flere kvinner utdanner seg og finner jobb innen lys-, lyd- og sceneteknikk.

MUO ønsker å rette en stor takk til Trondheim Lyd, Malakoff Rockfestival, Lydteamet, Bright og CC Cowboys for godt samarbeid og vi ønsker teknikerne våre en strålende praksisperiode.

God festivalsommer!