Hopp til innholdet

Tildelt nesten 15 millioner!

 

Pressemelding 30.05.2017

Rockeklubben i Porsgrunn, Foto av Ketil Hardy.

Ved første tildelingsrunde i 2017 har Musikkutstyrsordningen, den nasjonale tilskuddsordningen for akustikk, teknisk utstyr og lokaler fordelt nesten 15 millioner kroner til 57 aktører i hele Norge. Over 10 millioner går til bygging og utbedring av øvingslokaler!

-Kultur må finne sted – bokstavelig talt! Tilgang til gode lokaler over hele landet et helt grunnleggende nødvendig for å gi barn, unge, og voksne muligheten til å spille musikk, og vi er veldig glade for at det med tildelingene denne runden vil bli utbedret, bygget eller utstyrt 70 øvingsrom, sier Rhiannon Hovden Edwards, daglig leder i Musikkutstyrsordningen.

Enorm vekst i Stavangers musikkliv
Den største tildelingen i denne runden på hele kr 4.750.000 går til Tou Scene, som får tilskudd til bygging av 18 øvingsrom og 1 ensemblerom. Rommene vil gi øvingsmuligheter for om lag 70 band når de står klare ved årsskiftet 2018/2019.

– Vi på Tou Scene er henrykt over tildelingen fra Musikkutstyrsordningen. Det vil gi musikkbransjen i Stavanger et betydelig løft og være en svært viktig brikke for videre bransjeutvikling, sier daglig leder ved Tou Scene Per Arne Alstad.

Stavangers konsertscener hadde fra 2015 til 2016 43 % økning i antall solgte billetter, skrev byas.no i januar. Det er et stort løft for Rogaland fylke som står øverst på tildelingslisten i denne omgang.

-Dette tilskuddet gir nye muligheter for kunstfabrikken Tou Scene. Det er også en viktig anerkjennelse av arbeidet som gjøres i kulturbyen Stavanger. Vi har et allsidig og spennende musikkmiljø i byen, med mange band og artister som markerer seg i inn- og utland. De nye øvingsrommene vil bety mye for den enkelte musiker, noe som igjen vil gi mange gode konsertopplevelser for publikum, mener ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø.

Satses på unge talenter i Aurskog- Høland
Med et tilskudd fra Musikkutstyrsordningen på kr 1.722.000 skal Aurskog- Høland kommune bygge 7 nye øvingsrom i tilknytting til ny skole på Bjørkelangen. Øvingslokalene er planlagt ferdigstilt mars 2018.

Kultursjef i Aurskog-Høland kommune, Sigbjørn Solheim kan fortelle at Musikkutstyrsordningen gir fantastiske muligheter til ungdom!

– Nå skjer det også på Bjørkelangen! Stor takk til ordningen som bidrar til at mange får tilgang til øvingsarenaer! sier han.

Puls musikkverksted_øving av bandet HIDE_Foto Ben Frode Andersen

Puls musikkverksted, øving av bandet HIDE, Foto av Ben Frode Andersen.

Nye øvingsrom – også i Nordland
Puls Musikkverksted i Ballangen kommune, får kr 500.000 i tilskudd til bygging av øvingsrom.
Musikkverkstedets leder, Erland Andersen, utbryter:

– Det at vi har fått tilskuddet er helt fantastisk! Dette er av stor betydning for aktiviteten og nå får vi muligheten til å tilpasse lokalet med flere øvingsrom slik at det blir ordentlig kvalitet på øvingene!

Det unge musikkmiljøet i Oslo jubler
AKKS Oslo har fått et tilskudd på kr 1.750.000 av Musikkutstyrsordningen til bygging av 7 øvingsrom. At AKKS får støtte fra Musikkutstyrsordningen betyr mye for det unge musikkmiljøet i Oslo.

– Tusen takk! jubler Aria Fet Rødseth, daglig leder i AKKS Oslo, og forteller videre:
at AKKS har jobbet for å få flere kvinner i musikklivet siden 1982, og for 17 år siden bygget vi øvingslokalene våre i et råloft på Grünerløkka. Det er mange unge og lovende artister som øver og går på kurs hos oss, og nå gleder vi oss til å oppgradere lokalene våre til bransjestandard slik at alle, uansett om de spiller i høylytte rockeband eller er lavmælte visesangere, kan øve vegg i vegg og likevel ha gode lydforhold.

AKKS Oslo 2_Foto Vanessa Storm

AKKS Oslo, Foto av Vanessa Storm.

Sikrer grunnlaget for konserter i hele Norge
33 scener i hele landet fikk tilskudd av Musikkutstyrsordningen til fremføringsutstyr eller til akustiske tiltak i scenelokale, med en samlet tilskuddsramme på kr 3.718.000.

– Unge musikere trenger ikke bare øvingslokaler men også scener der de kan få oppleve musikk og selv få spille konserter, fremholder daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards.

Rockeklubben i Porsgrunn (R.I.P), var en av scene som fikk tildelt tilskudd til fremføringsutstyr, og skal kjøpe inn lyd- og lysutstyr, med en tilskuddsramme på kr 396.000. Øverste bilde er fra fra en konsert med Bare Egil på Sort og Blå Scene, hvor Rockeklubben i Porsgrunn arrangerer alle sin konserter. Konserten er en av flere konserter for de under 18 år, som Rockeklubben arrangerer.

Metropolis, de unges kulturhus i Stavanger, fikk også tilskudd til fremføringsutstyr, nærmere bestemt kr 30.000 til lysutstyr i storsalen, som tar opptil 300 publikummere.

Kontaktperson presse:
Rhiannon Hovden Edwards
Telefon: 916 05 070

Nøkkeltall første tildelingsrunde 2017
I første tildelingsrunde i 2017 kom det inn 124 søknader med en total investeringssum på nesten 99 millioner. 57 søknader fikk tilskudd med en samlet tilskuddsramme på nesten 15 millioner.

Tildelingene fordelte seg slik:
Fremføringsutstyr: 32 tildelinger 3.305.000 kr
Akustikk scenelokale: 2 tildeling 413.000 kr
Øvingsrom og musikkbinger: 9 tildelinger 10.493.000 kr
Øvingsutstyr: 14 tildelinger 675.600 kr
Totalt: 57 tildelinger 14.883.600 kr

Du finner fullstendig tildelingsliste her.
Du finner tildelinger fordelt på fylke her.

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr. MUO har gitt tilskudd til ca. 180 musikkbinger fordelt på alle landets fylker, samt tilskudd til bygging og utbedring av ca 300 øvingsrom.

Neste søknadsfrist er 1. september 2017!