Hopp til innholdet

Øvingsstipend delt ut på UKMs 30-årsjubileum!

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen 23. juni 2015:
Under Ungdommens Kulturmønstrings jubileumsfestival i Trondheim delte Musikkutstyrsordningen for første gang ut tre øvingsstipender, hver på 10.000 kr. Stipendene gikk til musikktalentene Algofilia, Daniela Reyes og Vorbid, – og pengene skal brukes til å bedre øvingsforhold og utstyr.

Komiteens begrunnelse:

Algofilia
, fra Stord i Hordaland
– Sterk låt fra et band med god kjemi og en vokalist med særpreget stemme.
Vorbid, fra Arendal i Aust-Agder
– Overbevisende tettsittende metall.
Daniela Reyes, fra Asker i Akershus
– Ekstremt sjarmerende multitalent som utgjør et helt orkester alene.

Egnede øverom viktig for et bomstrende musikkliv
– For at det lokale musikklivet skal vokse og gro, er det viktig at det er tilgang til godt teknisk utstyr, egnede øverom og lokaler som inspirerer til fremføring og musikkglede. Derfor er det en glede for oss å kunne bidra til at flere skal få bedret sine lokaler gjennom dette stipendet, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen (MUO), Rhiannon Hovden Edwards.

Hun har sittet i komiteen (se alle medlemmene under) som valgte ut de tre stipendmottakerne. Komiteen er samsemte om at det har vært en tøff jobb:
– Jeg er virkelig overrasket over det høye nivået, sier bookingsjef for Pstereo Kim Aasli.
– Nivået blir bare høyere og høyere, sier styreleder i UKM Norge, Bård Eidet.
–  Ja, egentlig burde alle rett på statsbudsjettet, avslutter kulturpolitiker Hege Haukeland Liadal (Ap).

En god arena for unge talenter
Ungdommens Kulturmønstring (UKM) fyller 30 år og 19. – 23. juni var flere hundre talenter samlet til UKM-festivalen i Trondheim. Her fikk artisttalentene opptre for et nytt og nysgjerring publikum.

– UKM er en flott arena for unge talenter å vise seg frem, og slike arrangementer viser at musikklivet i Norge virkelig blomstrer. Vi er glad for å kunne bidra til at flere av disse ungdommene skal få realisert drømmene sine i gode, egnede lokaler, sier Edwards.

Mange av Norges fremste artister har deltatt på UKM, slik som Karpe Diem, Hanne Hukkelberg, Jaga Jazzist og Odd Nordstoga. I år har totalt 22.143 ungdommer vært på UKM i sine regioner, og over 500 kulturinteresserte ungdommer var samlet til jubileumsfestival på UKM-festivalen i Trondheim.

Komiteen som fikk den tøffe jobben med å velge stipendmottakerne består av (fra venstre på bildet):
– Hege Haukeland Liadal – Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av Stortingets familie- og kulturkomite.
– Bård Eide – Styreleder for UKM Norge.
– Kim Aasli – Bookingsjef for Pstereo-festivalen.
– Rhiannon Hovden Edwards – Daglig leder for Musikkutstyrsordningen.
——

Om Musikkutstyrsordningen
Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet. MUOs tildelinger deles inn i tre hovedkategorier; teknisk utstyr, akustikk og lokaler.

Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr. MUO har gitt tilskudd til ca. 180 musikkbinger fordelt på alle landets fylker, samt tilskudd til bygging og utbedring av over 200 øvingslokaler.

Neste søknadsfrist er 1. september 2015.

Bilder:

  1. Algofilia på UKM-festivalen 2015. Foto: Katrine Mælum Pilskog
  2. Vorbid på UKM-festivalen 2015. Foto: Maria Høydal
  3. Daniela Reyes på UKM-festivalen 2015. Foto: Lovise Meltzer Rygh
  4. Komiteen. Foto: MUO