Kulturrom arrangerte samtalen «Hvordan bruke video for å skape uforglemmelige konsertopplevelser» det paneldeltakerne diskuterte hvordan video kan gi konseptuell dybde og kontekst til musikk og sceneopptreden, og være et virkemiddel for å skape visuell identitet – men at det må planlegges godt og integreres nøye med resten av showet hvis det skal fungere.

 

I samtalen hadde Kyrre Heldal Karlsen, Kilmarius Abrahamsen og Kristin Bøyesen, alle med bakgrunn i lysdesign og videokunst, en engasjerende og ektefølt diskusjon om video- og lysdesign. De snakket om å forsterke den musiske opplevelsen til publikum, skape visuelle rom og magiske helhetsøyeblikk, og understreket hvor viktig det er med samarbeid mellom lyd og takt, lys og video.

I løpet av samtalen ble det diskutert hvilke trender innen lys og video som åpner for uendelige muligheter, men også kan ødelegge for dynamikk. Vi ble minnet på at lyset på konserten også er en viktig “reklame” for artisten, som ønsker at konsert og visuell profil dokumenteres og deles, men at dette samtidig fremmedgjør publikum.

Det ble satt spørsmålstegn ved om et for intenst lysshow som programmert fokus på konserten egentlig er “live”? Men det ble også påstått at fremtidens lys vil bli video.

Det var fullt hus under panelsamtalen. Foto: Anna Rosenlund