Hopp til innholdet

Kulturrom på Norske Kulturhus sin Fagkonferanse 2023

20. sep 2023
9:00 am

Lillestrøm Kultursenter

Kirkegata 11

2000 Lillestrøm

Møt Kulturrom i mingleområdet!

Kulturrom er tilstede for å prate med og veilede hvis dere har spørsmål om søknader og annet du måtte ha på hjertet.

 

Rundebordsamtale: Rekruttering av teknisk kompetanse for kulturhus 

I denne rundebordsamtalen vil Kulturrom gjerne høre om rekruttering av teknisk kompetanse fra kulturhusenes perspektiv. Hvor finner kulturhusene nye teknikere? Ser man en forbedring på tilgang på nye teknikere etter pandemien? Hvordan er kjønnsbalansen? Hvor har man størst behov, og hvordan kan vi samarbeide for å få dekket behov?  

Vi ønsker også å snakke om erfaringer og eventuelle utfordringer med den nye arbeidsmiljøloven og krav til ansettelse. Hvordan påvirker denne kulturhusene sin hverdag? Har dere allerede nok faste ansatte? Hvordan får dere tak i nok arbeidskraft til store, og midlertidige produksjoner?  

Vel møtt! 

 

Rundebordssamtale: Grønnere investeringer – framtidens kulturlokaler 
 
Hvordan sikre at bærekraftsmål, klimamål og sirkulær praksis blir integrert i innkjøpsprosessen og driften av landets kulturhus? 

Norske Kulturhus og Kulturrom har begynt på prosjektet: Framtidas kulturlokaler der vi vil bruke historiefortelling og eksempelets makt til å gjøre det lettere for små og store aktører å legge om sin egen praksis og spare både naturressurser, penger og CO2.  
 
I denne rundebordssamtalen vil vi begynne praten med noen utvalgte caser og synliggjøre ulike typer beste praksis innenfor bærekraft, sirkulærøkonomi og klimatiltak som finnes og stake ut veien videre. 

Mer info kommer her