Hopp til innholdet

Intervju: Innlendingen i Kristiansund

Innlendingen er en forening som driver med aktiviteter på Innlandet, den minste øya i Kristiansund. Selv kaller de øya for “Tahiti”. De fikk 123 000 kr i tilskudd fra Kulturrom til nytt lys- og lydanlegg på den lokale kaféen, Dødeladen, som ofte brukes som lokale for foreningens aktiviteter. Vi tok en prat med styrets leder, Elisabeth B Bjerkestrand:

Hva fikk dere tilskudd til fra Kulturrom?

– Innlendingen disponerte et gammelt lyd- og lysanlegg som hadde sett sine beste år for lenge siden. Det gjorde at de fleste av artistene måtte ha med egen PA eller at vi måtte leie inn dette. Vi søkte Kulturrom for tilskudd til moderne PA og lysopplegg og fikk søknaden innvilget. Midlene vi fikk var helt fantastisk for oss. Vi har nå utstyr som gjør at vi ikke trenger å være flaue over å invitere større artister. Vi sparer mye penger på at vi slipper å leie inn utstyr. Lyden har aldri vært bedre på Dødeloftet.

Hvordan gikk dere frem for å finne riktig lyd- og lysutstyr?
– Vi har musikere i vårt styre med kompetanse på lyd. Dermed kunne vi sette opp en relativt god kravspesifikasjon for hva vi ønsket å anskaffe. Denne ble så diskutert med alternative leverandører, og en endelig forespørsel ble levert av tre leverandører.

 

Stor bredde i konsertene som settes opp. Alt fra Stokk og Stein, Stig Ulv, Oscar Danielson, Raindogs, Lars Bremnes til Hilde Asbjønsen har spilt på Innlendingen den siste tiden. Foto: Elisabeth B Bjerkestrand

Hvem bruker Dødeladen kafé? Hvem er Innlendingen?

– Foreningen ble opprinnelig stiftet i 1954, og etter flere år uten aktivitet, gjenoppstod den tidlig på 2000-tallet. Aktivitetene drives med utgangspunkt i kulturstedet Dødeladen i den gamle bebyggelsen på øya. Dødeladen er opprinnelig et naust, bygget midt på 1700-tallet, og ble kjøpt og gjort om til kulturkafé med scene av Frode Alnæs på slutten av 1990-tallet. I dag er det en populær restaurant med scene i andre etasje, hvor vi i Innlendingen har de fleste av våre arrangementer. Men vi har også aktiviteter andre steder på øya: Konserter, historiefortelling, markeder, juleverksted og barnekor for å nevne noen.

Hva er planene til Innlendingen og Dødeladen kafé fremover? Noen spennende arrangementer i vente? 

– I år har vi som vanlig hatt mye aktivitet. Vi har for eksempel hatt flere lokale konserter, men også tilreisende artister. Kommende arrangementer inkluderer bryggemarked, konsertsamarbeid med Festspillene i Kristiansund, og flere andre konserter.

Konsert med Raindogs. Foto: Elisabeth B Bjerkestrand

Gode tips til dere som vurderer å søke!

Kulturrom.no er en god ressurs for dere som vurderer/skal søke tilskudd. Her er lenker til noen nyttige hjelpesider:Hvordan søke tilskudd fra KulturromHva kan få tilskudd fra Kulturrom?Sjekk om vi kan søke – Ta testen!Neste ordinære søknadsfrist er 1. mars 2024