Hopp til innholdet

Ny fagansvarlig i Kulturrom

Kulturrom har nå fått en ny fagansvarlig. Richard Myklebust tar over rollen etter Kjetil F. Wevling.

Richard har bakgrunn fra Festspillene i Bergen og har drevet diverse kulturscener i Bergen (Chagall Scene og Logen Bar).  Han har også stor interesse for musikk og lyd, og er låtskriver, gitarist og vokalist i mer eller mindre støyete indie-prosjekter som Misty Coast og Spellemannpris-vinnende The Megaphonic Thrift.

 Hva ser du frem til å jobbe med fremover?

«Avtroppende fagansvarlig Kjetil Wevling har satt i gang en hel haug spennende prosjekter. Selv har jeg vært så heldig å jobbe som prosjektansvarlig for et av hans hjertebarn, Prosjekt Rekruttering, det siste året. Jeg ønsker å videreføre den gode stemningen fra Kjetil, og håper at min bakgrunn kan bidra til å åpne nye satsningsområder som øker kompetansen innen teknikk, mangfoldet i bransjen, fokus på grønne investeringer og bærekraft.»

Bilde av en mann som spiller el-gitar

Den nye fagansvarlige i Kulturrom Richard Myklebust, her på scenen med The Megaphonic Thrift. Foto: Kristoffer Øen

Hvorfor mener du at Kulturrom er en viktig ordning?

«Kulturrom er og har lenge vært ekstremt viktig for Norges mange øvingsrom og scener. Oppgradering av teknisk utstyr, og fokuset på god akustikk har gjort at Norge er i en særklasse når det kommer til gode lytteopplevelser. Fokuset på fagutvikling har ført til en profesjonalisering av bransjen og bedre arbeidsvilkår for en utsatt gruppe. Alt dette er utrolig viktig for Norge som kulturnasjon.» 


Nevn ett kulturarrangement du gleder deg til i sommer!

«Jeg har gledet meg i ukesvis til noe som allerede har skjedd. Lyse Netter i Moss for noen helger siden var en helt strålende opplevelse! Emil Nikolaisen (kjent fra bandet Serena-Maneesh, produsent og mann som kjenner alle) kuraterte festivalen med fri hånd. Hvor ellers får men sett artister som Brian Jonestown Massacre, Faust, Lee Ranaldo og Susanne Sundfør på samme ettermiddag! Ja, og så gleder jeg meg til vi skal med Misty Coast til Fres- festivalen (verdens koseligste festival) i Sogn og Fjordane i slutten av juli!»

Vårt fagutviklingsprogram

Kulturrom ønsker å være en pådriver for faglig utvikling innenfor scenetekniske yrker. Vi har siden 2012 fulgt opp tildelingene med kompetansehevende tiltak, enten i egen regi eller i samarbeid med andre organisasjoner, firmaer og teknikere. Blant annet arrangerer vi kurs, lager håndbøker, organiserer praksisplasser og mentorordninger, programmerer innhold til bransjefestivaler og initierer forskningsprosjekter.

LES MER HER

Bilde av Kjetil F. Wevling

Kjetil F. Wevling. Foto: Kulturrom

Kjetil F. Wevling har vært fagansvarlig i Kulturrom siden 2017. I tillegg har flere ganger han steppet inn som fungerende daglig leder i løpet av årene.
Nå skal han videre til nye utfordringer i Bærum kommune.

 

Hvordan har det vært å jobbe med fagutvikling i Kulturrom?

«Det har vært en fryd! Både på grunn av masse spennende arbeidsoppgaver både som fagansvarlig og fungerende daglig leder, men også fordi det er de beste kollegaene noen kan drømme om! Alle er veldig serøse om jobben de skal gjøre, men samtidig tror jeg aldri jeg har ledd så mye på jobb før.
 
Det klart beste med å jobbe med fagutvikling i Kulturrom er å bli kjent med så utrolig mange dyktige og engasjerte mennesker over hele landet, som gjerne vil dele sin kunnskap med andre. Vi har laget en mengde kurs, foredrag, veiledere og debatter gjennom årene, og det har vært utrolig inspirerende å møte så mange flinke og ikke minst trivelige mennesker. Jeg kommer virkelig til å savne dem!»

 
Har du noen høydepunkter du vil trekke frem? Noe du er ekstra stolt over?

«Så mange høydepunkter! Er veldig glad for at Verdens Helseorganisasjon involverte oss i arbeidet med global standard for lydnivåer på konserter. Satt på hytta en helg og leste utkastet til den og satt nesten kaffen i halsen over noen av utfordringene i den, som ville gjøre det omtrent umulig å arrangere små konserter lenger. Vi tok kontakt og var så heldige å bli inviterte med inn i arbeidet med hva som til slutt ble en veldig god standard i mine øyne. De brukte mange av resultatene fra lydmålingsprosjektet, som min forgjenger Anders Aasebøe satt i gang, og hørte på innspillene våre.
 
De stolteste øyeblikkene er nok likevel de mange gangene jeg har truffet teknikere på jobb, som har tatt del i Kulturrom sine rekrutteringsprosjekter. Det har blitt en god del av dem etter hvert, og synes særlig det arbeidet vi har gjort for å rekruttere inn flere kvinnelige teknikere har vært givende. Når de sier at det var verdifullt for dem å få litt drahjelp fra oss så varmer skikkelig!»

Hvorfor er Kulturrom en viktig ordning, mener du?

«Kulturrom er utrolig viktig, siden uten egnede lokaler og nødvendig utstyr så blir det fint lite kulturaktivitet! Midlene vi fordeler bidrar til nettopp dette over hele landet, så det er større sjanse for at alle kan delta i kulturlivet uavhengig av hvor de bor eller tykkelsen på lommeboka. Synes det er fint at vi i tillegg til å være en tilskuddsordning også har prioritert å lage møteplasser for teknikere, drive kompetanseheving, rekruttering og generelt prøvd å være et talerør for alle de flotte menneskene bak scenen som de færreste legger merke til.»

Nevn et kulturarrangement du gleder deg til i sommer!

«Jeg skal nok som vanlig på Utkantfestivalen på Skjerjehamn. Vi er i Eivindvik i Gulen om sommeren, så vi kan ta snekka ut eller shuttle båt. Fantastisk fine omgivelser og alltid mange kule artister!»