Hopp til innholdet

Kurs i lysprogrammering og persepsjon

I høst arrangerer Kulturrom og Musikkontorene kurs i lysprogrammering og persepsjon med Kyrre Heldal Karlsen. Se hvilke byer vi kommer til her!

Når vi programmerer lys er det lett å bli sittende fast i gode, gamle rutiner. Ofte er det bra, men noen ganger trenger vi å finne nye måter å angripe programmeringa på. Bli med på en helaften med Kyrre Heldal Karlsen hvor vi sammen kan nerde oss langt ut på viddene.

Dette kurset er tenkt for freelancere og utleieteknikere som opplever at det butter litt i software på lysbordet, og som har lyst til å tenke høyt og høytravende rundt det.
3 personer pr lysbord inntil 6 lysbord. Deltakere må gjerne ta med egne lysbord og previz/3d-visualisering. Husk å sette opp showfiler mm før vi begynner.


PÅMELDING HER


Steder kurset arrangeres:

24.okt   Oslo, Subscene, 18.00 – 21.00 

25.okt   Kristiansand, Teateret, 18.00 – 21.00 

14.nov  Tromsø, Kulturhuset, 18.00 – 21.00 

15.nov  Bergen, Kulturhuset Østre, 18.00 – 21.00 

28.nov  Trondheim, Musikkbyen Trondheim, 18.00 – 21.00 

29.nov  Stavanger, Stavanger Konserthus, 18.00 – 21.00

 

Om foredragsholder:

Kyrre Heldal Karlsen gjør lysdesign, scenografi og video for alt fra scenekunst til billedkunst. Han tar utgangspunkt i hvordan vi sanser verden rundt oss og hvordan vi leser scenen som sted, og søker å engasjere publikum og la dem bli en aktiv del av forestillingen. Han jobber med teater, dans, musikk, og alt annet som har publikum.
I det siste har Kyrre blant mye annet gjort lysdesign på Det Norske Teatret, videoinstallasjoner til Lindstrøms bestillingsverk på Henie-Onstads 50-års-jubileum, lysdesign for utstillingen Klimalab på Nobels Fredssenter og vært på turne med Steamdome, Thea Hjelmeland, Jaga Jazzist, Årabrot, og Morten Qvenild og Frode Gryttens Area 51.
Kyrre underviser også om lysdesign og andre scenerelaterte tema for folk som driver med musikk, dans, teater, rom og billedkunst, og han er prosjektleder for Øyafestivalen og Munchmuseaets sitt samarbeid for å vise kunst på Øyafestivalen. Han har en Master i Teater fra KHiO.