Hopp til innholdet

10 millioner i ekstra stimuleringsmidler til Kulturrom

Kulturdepartementet bevilger 10 millioner i ekstraordinære stimuleringsmidler til Kulturrom. Nå er en ny ordning opprettet.

Les mer og søk her

En restart for landets kulturrom

Kulturdepartementet annonserte fredag 10.09.2021 at regjeringen fordeler 110 millioner kroner til stimulering av kultursektoren gjennom eksisterende tiltak og ordninger. Kulturrom får tildelt 10 millioner kroner i ekstra stimuleringsmidler. Midlene vil gi fart ut av krisen for landets øvings- og fremføringsrom og har som formål å stimulere til investering i fysiske utbedringer og å ruste kulturaktører for den kommende gjenåpningsfasen og «den nye normalen».

 

LES KULTURDEPARTEMENTETS PRESSEMELDING HER

 

Denne ekstra tildelingen vil fordeles på søknadene som er til behandling i andre søknadsrunde og en ny ordning «Restart Kulturrom». Søknadsskjema og informasjon om disse midlene vil lyses ut innen kort tid, og skal fordeles på tiltak som kan beskrive et nytt behov på den andre siden av koronakrisen eller for å begrense negative konsekvenser av covid-19 utbruddet for landets kulturrom. Midlene skal tildeles i en rask søknadsprosess og benyttes til tiltak som blir igangsatt i 2021.

 

Følg med på våre nettsider, sosiale medier og nyhetsbrev for mer informasjon. Vi ser fram til å kunne bidra med ekstra midler i den gjenåpningsfasen kulturlivet nå skal inn i!

 

Viktig prioritering

Daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen, er glad for at departementet prioriterer kulturlokalers behov for ekstra midler i perioden vi nå står i:

«Dette er virkelig en gledelig nyhet! Kulturrom vil påse at disse midlene stimulerer til bedre publikumsopplevelser, rekruttering til landets scener- og øvingsrom — og ikke minst sikrer en forutsigbar og trygg vei tilbake til den nye normalen.»

Karen Sofie Sørensen. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen, er fornøyd med ekstraordinære midler.

Har dere spørsmål? Kontakt oss gjerne