Hopp til innholdet

Tilskuddsmottakeren: Blårock i Tromsø

Helt siden januar 1991 har Blå Rock vært en kulturell og støyende oase i Tromsø, som har overlevd den ene trenden etter den andre. Nå kan byens legendariske rockebule skilte med splitter nytt teknisk utstyr. Vi tok en prat med daglig leder Pål Markussen for å lodde stemningen

Hva er Blårock og hvem er dere for?

Trender kommer og går. Blårock, derimot, har eksistert siden januar 1991, og har siden den gang vært Nord-Norges lengstlevende rock’n’roll-sted. Vi arrangerer konserter med nasjonale og internasjonale rockeband og vi serverer legendariske burgere med hovedvekt på lokale råvarer. Vi har siden starten i 1991 hatt hovedvekt på en stor og variert ølmeny. De senere årene har vi hatt særlig fokus på norske mikrobryggeri, i tillegg til Mack som vi er så stolte av. Det vi kanskje får flest tilbakemeldinger på er interiøret iform av bilder, instrumenter, bordene, musikken og ellers alt du måtte hvile øynene på. Her finner du alt ifra gitarer signert av Rolling Stones og REM til signerte bilder av feks Elvis, Johnny Cash og Dead Moon. Har også en rekke plakater signert geniet Frank Kozik på veggene. Dessuten viser vi engelsk fotball og Champions League og har dj’s flere ganger i uken som sørger for musikken på huset. Vi åpner kl 11.30 hver dag og har vel egentlig all slags gjester innom. Mat og passende musikk på dagtid, mens vi skrur opp volumet på kveldstid. Alle aldersgrupper er representert her på huset.

 

Et interiørbilde av Blårock med gitarer i taket og jukeboks
Et interiørbilde av Blårock med gitarer i taket og jukeboks

Snart vil Blårock igjen fylles til randen av rocke-depriverte konsertgjengere. Nytt utstyr sørger for at opplevelsen blir optimal!

«Med støtten fra Kulturrom har vi fått eget utstyr på plass og dermed har vi større muligheter når det gjelder bookinger. Vi kan sikte høyere og tilby flere band muligheten til å spille i Tromsø. Både internasjonale og nasjonale artister.» – Pål Markussen, daglig leder Blårock

Dette er det gitt tilskudd til:

 • 1 stk Pearl Studio Select Shellpack (10, 12, 14, 16, 22)
 • 1 stk Pearl Studio Select 14×6,5 Snare
 • 1 stk Pearl P1030 BD pedal
 • 1 stk Pearl H1030 HiHat Stativ
 • 1 stk Pearl S930 SN Stativ
 • 4 stk Pearl BC930 Cymbal stativ
 • 1 stk Pearl D930 Trommestol
 • 2 stk Pearl Tom holder
 • 1 stk Zildjian Cymbalpakke
 • 1 stk Vox AC30C2
 • 1 stk Fender Twin 65 Reverb
 • 1 stk Marshall JCM800
 • 1 stk Marshall 1960A
 • 1 stk Ampeg SVT Classic
 • 1 stk Ampeg SVT410HE
 • 2 stk d&b audiotechnik Yi7P Loudspeaker
 • 3 stk d&b audiotechnik 8S Loudspeaker
 • 2 stk d&b audiotechnik V-GSUB Subwoofer NL4
 • 1 stk d&b audiotechnik 30D Amplifier
 • 1 stk d&b audiotechnik 10D Amplifier
 • 5 stk d&b audiotechnik MAX2 Monitor NL4
 • 1 stk d&b audiotechnik 10D Amplifier
 • 1 stk A&H SQ-5X Digital Mixer
 • 2 stk A&H DX164 Wall panel

Hva betyr tilskuddet for dere, artister og publikum?

En betydelig del av konsertbudsjettet vårt har alltid vært høye utgifter for leie av lydutstyr. Med støtten fra Kulturrom har vi fått eget utstyr på plass og dermed har vi større muligheter når det gjelder bookinger. Vi kan sikte høyere og tilby flere band muligheten til å spille i Tromsø. Både internasjonale og nasjonale artister. I tillegg vil det gjøre risikoen vår mindre når det gjelder arrangering av konserter med unge fremadstormende band. Vi har gode lydteknikere i Tromsø og kan tilby de oppdrag i forbindelse med konserter og vedlikehold av musikkutstyr. Eget utstyr = masse flere konserter = masse mer morro

 

Et band spiller i hjørnet av et rom
Et band spiller foran en vegg av plakater
En musiker spiller gitar og synger

Utallige gode minner er skapt på Blårock gjennom årenes løp. Nå ligger alt til rette for nye minneverdige opplevelser. Foto: Lori Markussen

Hvilke planer har Blårock fremover?

Blårock er 30 år i 2021 og vi skulle egentlig feire det hardt og lenge med kule konserter. Nå har pandemien satt solide kjepper i hjulene våre for årets jubileum, men det ser ut som vi slår på stortromma i 2022 og feirer 31 år med brask og bram. Har allerede flere kule konserter booket og kan knapt vente med å komme skikkelig igang igjen. Så skal vi i årene fremover fortsette å være en fast og kvalitetsbevisst arrangør av rock ‘n roll.

 

Vurderer dere å søke tilskudd fra Kulturrom? Neste søknadsfrist er 1. september!