Hopp til innholdet

Intervju: Cornerteateret

Cornerteateret i Bergen er et lavterskeltilbud for produksjon og visning av scene- og dansekunst for profesjonelle aktører i hele fylket. I 2019 fikk de 838 000,- fra Kulturrom til nytt teknisk utsyr og nå er det klart! Vi tok en prat med gjengen bak scenen.

Først treffer vi Christer Hjelmeland som er teknisk sjef på huset. Han virker strålende fornøyd med de nye oppdateringene Kulturroms midler har muliggjort.

 

– Vi har i 2020 med midler fra Kulturrom fått oppgradert Kongesalen på Cornerteateret med helt ny PA og monitorer. Vi har i tillegg fått på plass et helt nytt DJ sett samt oppgradert mikrofonparken vår.
Etter en anbudsrunde der flere av de ledende aktørene i markedet leverte anbud falt valget vårt på Benum som har levert en Adamson PA bestående av 12 stk IS7 topper og 6 IS118 subber, samt tilhørende fronfill og delayhøytalere i amfi.

 

– Da vi opprinnelig la planer for installering sleit vi med å finne datoer for dette arbeidet i en fullbooket kalender, men som alle vet slo koronaen til i mars og det åpnet seg plutselig opp mer tid. Pandemien har også resultert i at vi ikke har fått testet det nye anlegget i like stor grad som først planlagt, men det har likevel vært gjennomført både konserter, musikalforestillinger og teaterforestillinger med et resultat vi så langt er veldig fornøyd med.
Skuespillere spiller teater

Fra forestillingen "Kong Ubu" høsten 2020. Foto: Øystein Grutle Haara

Hvilken forskjell utgjør utbedringene for publikumet deres og artistene som spiller for dem?

 

– Det nye utstyret utgjør en stor forbedring både for publikum og de som jobber på og rundt scenen. Større headroom og mer kraft gjør at vi nå fremstår som en fullverdig venue også for sjangre som krever litt mer trøkk en den gjengse teaterforestilling. Skikkelig og tilstrekkelig monitoring har også lenge vært et savn for oss. Nå er det endelig på plass og en drøm å jobbe med. Oppgraderingen kommer alle som bruker huset til gode. Vi fikk også på plass noen ekstra trådløse linjer for mygger som er mye i bruk på et teaterhus. Vi gleder oss stort til restriksjonene letter og vi kan tråkke pedalen i bånn med all den aktiviteten vi vanligvis har på Cornerteateret. Med et hus som rommer teaterskole for barn og unge i regi av vestlandske teatersenter, scene og prøvefasiliteter for det frie scenekunstmiljøet på vestlandetgjennom PROSCEN, samt en dash kommersiell utleie til teater, konserter og eventer, så skal det nye utstyret få kjørt seg godt når det drar seg mot sommeren.

«Skikkelig og tilstrekkelig monitoring har også lenge vært et savn for oss. Nå er det endelig på plass og en drøm å jobbe med. Oppgraderingen kommer alle som bruker huset til gode.» -Christer Hjelmeland

Metteson synger med tre korister i bakgrunnen
To personer har avisen brettet over hodet
En skuespiller står ved et bord på scenen

Cornerteateret legger tilrette for et bredt spekter av kunstuttrykk. Foto: Cornerteateret/Øystein Grutle Haara

Daglig leder Thomas Digervold har nylig tiltrådt i stillingen. Selv om det har vært et annerledes år som nå er lagt bak oss, ser han frem til mye aktivitet og glede i 2021.

 

– I 2021 gleder vi oss til å komme tilbake til å gjøre det vi skal, nemlig være et hus for teater, musikk og dans, for store og små.
Vi har masse spennende på kalenderen i alle forskjellige sjangere, og krysser fingrene for at vaksinen snart gjør at vi kan slippe inn publikum i de fantastiske verdenene som det frie feltet, barne og ungdomsteateret og musikken skaper.

Daglig leder i Cornerteateret, Thomas Digervold. Foto: privat

 

Planlegger for en bedre fremtid

– Vi planlegger flere konserter med band fra både Bergen og resten av Norge, det blir blant annet Fringe Festivalen i september og masse gode teateroppsetninger, med blant annet Cornerstone som kuratorer for Peer Bitch og I want to be traditional.

Når det åpner opp igjen kommer vi til å slippe ganske mange arrangementer, så håper folk følger med på nett og facebooksiden vår og bruker scenene i hele landet, vi trenger alle kulturelt påfyll etter en lang periode i isolat!