Hopp til innholdet

Intervju: Det Akademiske Kvarter

Hva inspirer og motiverer Kulturroms tilskuddsmottakere? Vi tok en prat med Julie Strand Klausen, bookingansvarlig ved Det Akademiske Kvarter i Bergen

1: Hva er egentlig Kvarteret?

Kvarteret, eller Det Akademiske Kvarter er studentkulturhuset i Bergen. Det arrangeres konserter, teaterforestillinger, debatter, livestreamer og andre kulturarrangementer hvert semester. Kvarteret ligger sentralt plassert på Høyden i Bergen, og er en naturlig del av campus både på dagtid og kveldstid, og er en svært viktig del av studentkulturen i Norges andre største by.

2: Kan du beskrive to oppsetninger/konserter som rørte deg i 2019?

Jeg tror noen av de beste opplevelsene mine har vært nye eller litt ukjente artister. For eksempel to av de er da jeg så Finding Neo og Iris opptre på Vill Vill Vest. Selv om scenene var små, og konsertene korte, var det et desto større inntrykk. Det var utrolig vakkert, og en opplevelse jeg kommer til å huske i lang tid fremover.

«Det har hatt stor betydning for de som bruker rommet å kunne komme til bedre lydkvalitet.»
Julie Strand Klausen, bookingansvarlig Det Akademiske Kvarter

 

3: Hva driver deg?

Det å se en kulturopplevelse utfolde seg etter lang planlegging, mye innsats og med mange engasjerte deltakere, både i publikum og bak baren, bak scenen og bak miksepulten.

4: Hva betyr Kulturroms tilskudd for dere?

Storelogen og Speilsalen har blitt akustisk utbedret med tilskudd fra Kulturrom. Det har gjort en stor forskjell i kvaliteten på de rommene, kanskje spesielt Storelogen. Det rommet brukes hyppig av kor, som blant annet øver og har konserter der, men også av mange andre kulturaktører. Det har hatt stor betydning for de som bruker rommet å kunne komme til bedre lydkvalitet.

Speilsalen er ett av rommene som ble akustisk utbedret med tilskudd fra Kulturrom.

5: Gitt den spesielle situasjonen vi alle befinner oss i akkurat nå: Hva skjer videre med Kvarteret?

Kvarteret har hatt forskjellige utfordringer i løpet av året. I starten av mars så utsiktene veldig lovende ut for både arrangementshyppighet og årsregnskap. Det ble dessverre ikke tilfellet, men etter en liten stengeperiode har vi siden mai stadig forsøkt å tilby frivillige et godt sosialt miljø, en mulighet til å delta i studentkulturen, og arrangører et hus å komme til.

Det har ikke vært uten utfordringer, men med godt samarbeid ser vi for oss at veien videre blir stadig lettere å navigere for både arrangører, frivillige og publikum. Kvarteret lever videre, og det gjør også frivilligheten. Veien videre vil bestå både av større prosjekter og små fremskritt. Vi ønsker et hus der alle studenter føler seg velkommen, samtidig som vi ønsker å ha et kulturtilbud uten like. Det er viktig å starte der vi kan, og allerede nå prøver man å oppfordre til å arrangere ansvarlig og tenke fremover.

Det Akademiske Kvarter i Bergen fikk tilskudd fra Kulturrom på 829 000 kroner til lydutstyr våren 2016.