Hopp til innholdet

Stream: Forsterkning av akustiske instrumenter

Asle Karstad har allerede besøk flere norske byer med kurset om forsterkning av akustiske instrumenter. Nå vil vi i samarbeid med Rytmisk kompetansenettverk i Nord og Stormen Konserthus streame kurset i Bodø tirsdag 1. september.

Forsterkning av akustiske instrumenter byr på utfordringer som kan sette mange lydteknikere på prøve. Også akustiske musikere, med stort fokus på sin egen klang, kan møte problemstillinger og frustrasjoner når forsterkinngsteknikk må benyttes. Denne workshopen skal belyse disse utfordringene. 

Asle Karstad deler erfaringer og metoder og tar for seg hvordan forsterkning kan skille seg vesentlig fra opptaksteknikker. For akustiske instrumenter generelt, og resonerende instrumenter spesielt. Dette vil være en workshop både for erfarne lydteknikere og musikere som er interessert i forsterkning av instrumentet sitt.

Asle Karstad
Foto: Hanne Hvattum

Asle Karstad har i sitt mangeårige arbeid som lydtekniker hatt stort behov for å finne gode måter å arbeide med akustiske instrumenter. Han har brukt sine samarbeid med ensembler som Trondheimsolistene, Oslo Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester som forskningsarena. Utøvere som Henning Kraggerud og Annbjørg Lien og instrumentmaker Harald Lund som inspirasjonskilder og sparringspartnere i prosessen mot å beskrive hva som skjer når man vil forsterke akustiske instrumenter.

Når: tirsdag 02. august klokken 18:00-21:00
Hvor: Alle påmeldte deltagere vil å tilsendt link til streamen 30 minutter før kurset starter. Kurset er gratis.

Ved spørsmål, ta kontakt med kjetil@kulturrom.no