Hopp til innholdet

Workshop: Optimalisering av lytting for konsertproduksjon

Optimalisert lytting er en nødvendighet for å kunne vurdere resultatet av din egen miks enten den er for konsert med publikum i salen eller konsert med publikum i det virtuelle konsertlokalet.

Helge A. Bentsen har laget en workshop for å vise hvordan teknikker vi bruker for måling og optimalisering av store PA-systemer kan overføres til mindre høyttalersystemer. For tiden mikser mange konserter på små høyttalersystemer i rom med varierende akustikk, workshopen har som mål å gi deg kontroll over det du hører. Hvordan gjengir høyttalerne du lytter på miksen din? Kan du stole på at det du hører har en representativ frekvens og faserespons?  

Workshopen tar utgangspunkt i et stereo lyttesystem med to høyttalere, to subwoofere og en DSP. Helge bruker Smaart V8 som måleprogram under optimaliseringen. Målet er å ende med et høyttalersystem som gjengir kilden lineært i frekvens og fase. OG hvis tiden strekker til, forske på en «huskurve».

Grunnleggende kjennskap til høyttalere, måleprogramvare og DSP er en fordel, men ikke en nødvendighet.

Om kursholder

Helge ble dratt med av sin mor på Åge Aleksandersen-konsert som åtteåring og har siden vært opptatt av lyd. Han bygde sin første høyttalere på ungdomsskolen, hoppa av en utdanning som telemontør og dro til Oslo for å begynne på lydteknikerutdanningen hos Niss. Har jobbet profesjonelt som lydtekniker siden 2004, reist Norge og Europa rundt med band. Han er meget interessert i høyttalere og systemteknikk, installert flere anlegg for Kulturrom og optimalisert utallige PA-systemer. Gjennomført kurs og har erfaring med et flertall PA-merker på proffmarkedet. Driver eget foretak innenfor konsertproduksjon og bygger høyttalere som hobby. Har fullført kurs i Smaart Fundamentals and Applications, Smaart Advanced User Practicum og SIM 3 Training and System Design.

Når: mandag 11.05 klokken 13:00-14:00
Hvor: Alle påmeldte deltagere vil å tilsendt link til webinaret 30 minutter før workshopen starter.

Workshopen er gratis. Ved spørsmål, ta kontakt med guro@kulturrom.no