Hopp til innholdet

Workshop: Kreativ Lyssetting

Christel Alsos Live med lys av Daniel Sørensen. Foto: Jens Storaker

Lysdesign er en viktig del av det kunstneriske uttrykket artister formidler. Så hvordan får man til unike og spennende shows med det vanligste lysutstyret vi finner på små og mellomstore scener? I denne workshopen skal Daniel Sørensen (Dagny, Nico & Vinz, CC Cowboys) gi oss tips til hvordan å lage kunstnerisk flotte og praktisk gjennomførbare lysshow.

Praktisk tilnærming
Denne praktisk rettede workshopen tar for seg alternative og kreative måter å bruke det mest vanlige lysutstyret man finner på mindre spillesteder og hvordan vi med ganske enkle grep kan gjøre en produksjon mer spennende og skape en god kunstnerisk visuell signatur til en opptreden.

Vi tar utgangspunkt i det utstyret som er tilgjengelig på venue og spør hvordan dere ville bruket det og hvorfor. Vi vil også bringe inn små scenografiske elementer, som kan forsterke sceneutrykket vesentlig.

Workshopen ledes av lysdesigner og konseptutvikler Daniel Sørensen. Målgruppen er lysteknikere tilknyttet spillesteder, lysdesignere som samarbeider med artister, artister som ønsker å gjøre liveshowene sine mer interessante og generelt alle lysinteresserte som vil ha litt inspirasjon og faglig påfyll. Det vil ikke bli gitt grunnleggende lysteknisk opplæring, så noen forkunnskaper er en fordel.

Christel Alsos Live med lys av Daniel Sørensen. Foto: Mads Suhr Pettersen

Daniel Sørensen
Daniel Sørensen er frilans lysdesigner og konseptutvikler, som hovedsakelig har sitt virke innen turnerende lysdesign for artister som Dagny, Nico & Vinz, CC Cowboys, Pantha Du Prince m.fl. Etter flere år på veien har han opparbeidet betydelig erfaring, som han gjerne deler videre til andre lysdesignere og -teknikere.

Steder:
HAMAR. Gregers. Mandag 11. mars kl. 17.00-20.00
BODØ. Stormen Kulturhus, Store Sal. Tirsdag 12. mars kl. 17.00-20.00
FREDRIKSTAD. Gamlebyen Kulturhus. Mandag 18. mars kl. 17.00-20.00 NB: AVLYST!
KRISTIANSAND. Østsia Kulturhus. Tirsdag 19. mars kl. 17.00-20.00
BERGEN. USF, Røkeriet. Tirsdag 26. mars kl. 17.00-20.00 i samarbeid med BRAK
TRONDHEIM. Byscenen, Store Sal. Mandag 1. april kl. 17.00-20.00
STAVANGER. Folken. Tirsdag 2. april kl. 17.00-20.00 i samarbeid med STAR
PORSGRUNN. Studenthuset Fabrikken. Tirsdag 23. april kl. 17.00-20.00
TROMSØ. Driv. Onsdag 24. april kl. 17.00-20.00
OSLO. Parkteatret. Mandag 13. mai kl. 17.00-20.00 (Fullbooket)