Hopp til innholdet

Program fagdag Trondheim

Tempo og Kulturrom inviterer til fagdag i Trondheim 13. oktober 2020, hvor vi setter fokus på koronakrisen og fremtiden for de scenetekniske yrkene.

10:30 Registrering

Klokken 11:00 Velkommen
Kulturrom ønsker velkommen ved ansvarlig for fagutvikling, Kjetil Wevling. Vi gir en kort oppdatering på ulike koronatiltak og forskningsbaserte undersøkelser, samt effektene av disse.

11:15 Presentasjon: Kartlegging av scenetekniske yrker
Kulturrom har i samarbeid med Universitetet i Agder (UiA) over to undersøkelser i 2020 kartlagt det scenetekniske feltet. Kartleggingen har hatt fokus på bemanningsbehov, utdanningsmuligheter, arbeid- og lønnsforhold og selvsagt effektene av koronakrisen. På fagdagen vil nøkkelfunn fra undersøkelsen presenteres.

12:00 Lunsj
Vi spanderer lunsj. 

12:30 Panelsamtale: Koronakrisen og enkeltindividet
Avtalebøkene til sceneteknisk personell gikk fra fullbookede til tom 12. mars, hvordan har dette påvirket den enkelte? Vi vil belyse forhold knyttet til psykisk helse, organisasjonsform og økonomi, samt utdanningsmuligheter og fremtidsutsikter for scenetekniske yrker.

13:30 Pause

13:45 Panelsamtale: Strukturer for en bærekraftig sceneteknisk bransje
Hvilke overordnede strukturer på må plass for at det scenetekniske feltet skal komme seg gjennom krisen? Treffer kompensasjonsordningene godt nok per i dag og hvor stor er risikoen for storskala kompetanseflukt og konkurser?

Paneldeltagere

Jonas Vaag er psykologspesialist, underviser og forsker ved Nord universitet og NTNU. Over flere år har han forsket på helsemessige og psykologiske problemstillinger i kulturbransje og prestasjonsyrker. I hans nyutgitte bok «Praktisk organisasjonspsykologi» har Jonas skrevet om de unike betingelsene som møter de som velger å jobbe selvstendig, enten som frilans eller selvstendig næringsdrivende.

Stig Gunnar Ringen er leder av teknikerutvalget i Creo og medlem av forbundsstyret. Han er til daglig produksjonsteknisk leder på Norges musikkhøgskole, men er frikjøpt fram til sommeren 2021 for å følge opp Creos satsing på organisering av teknikere og tariffavtale for bransjen. Stig Gunnar Ringen har lang erfaring som turnerende lydtekniker og føler seg fortsatt aller mest hjemme bak en mikserpult.

Synnøve Nesdal Sandnes er daglig leder og bookingansvarlig ved Terminalen Byscene i Ålesund. Hun jobber også i Momentium, som arrangerer flere større festivaler og konsertproduksjoner over hele landet.

Jon Eidsvåg er ansatt som lystekniker og prosjektleder i Trondheim Lyd. Arbeidshverdagen hans der er vanligvis en blanding mellom prosjektering, design, systemplanlegging, avvikling og gjennomføring av større og mindre prosjekter i kultur- og eventbransjen. I tillegg til sitt arbeid for Trondheim Lyd, leder han også den nyoppretta Creoklubben der.

Erlend Solli Aune er selvstendig næringsdrivende lydtekniker. Han har de siste årene reist med artister, vært tilknyttet diverse festivaler og PA-firma, og vært periodevis engasjert hos Trøndelag Teater.

Hege Strand er daglig leder i Trondheim Lyd og Trondheim Crew. Hun har utdannelse innen ledelse og psykologi på bachelornivå fra BI og NTNU. Hege har styreverv for Eprod, Svartlamon Kultur og Næringstiftelse og Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP). Hun har jobbet innenfor kulturnæringen i 25 år, bl.a. innenfor platebransjen, eventbransjen og i sceneteknisk bransje.