Hopp til innholdet

Program fagdag Tromsø

Kulturrom inviterer til fagdag i Tromsø tirsdag 27. oktober 2020, hvor vi setter fokus på koronakrisen og fremtiden for de scenetekniske yrkene.

10:30 Registrering

Klokken 11:00 Velkommen
Kulturrom ønsker velkommen ved ansvarlig for fagutvikling, Kjetil Wevling. Vi gir en kort oppdatering på ulike koronatiltak og forskningsbaserte undersøkelser, samt effektene av disse.

11:15 Presentasjon: Kartlegging av scenetekniske yrker
Kulturrom har i samarbeid med Universitetet i Agder (UiA) over to undersøkelser i 2020 kartlagt det scenetekniske feltet. Kartleggingen har hatt fokus på bemanningsbehov, utdanningsmuligheter, arbeid- og lønnsforhold og selvsagt effektene av koronakrisen. På fagdagen vil nøkkelfunn fra undersøkelsen presenteres.

12:00 Lunsj
Vi spanderer lunsj. 

12:30 Panelsamtale: Koronakrisen og enkeltindividet
Avtalebøkene til sceneteknisk personell gikk fra fullbookede til tom 12. mars, hvordan har dette påvirket den enkelte? Vi vil belyse forhold knyttet til psykisk helse, organisasjonsform og økonomi, samt utdanningsmuligheter og fremtidsutsikter for scenetekniske yrker.

13:30 Pause

13:45 Panelsamtale: Strukturer for en bærekraftig sceneteknisk bransje
Hvilke overordnede strukturer på må plass for at det scenetekniske feltet skal komme seg gjennom krisen? Treffer kompensasjonsordningene godt nok per i dag og hvor stor er risikoen for storskala kompetanseflukt og konkurser?

Øyvind Stenersen er daglig leder i Audionor AS . Han er utdannet elektronikkingeniør med tilleggsutdannelse innen økonomi og ledelse fra Universitetet i Tromsø. Øyvind har jobbet profesjonelt som lydtekniker siden 1989 og var en av grunnleggerne av Audionor AS i 1995. 

Anne Grete Annsdatter Haug jobber som terapeut og organisasjonsrådgiver i bedriftshelsetjeneste, med spesielt fokus på mental helse, stresshåndtering og arbeidsplassen som sosial arena. Hun har bakgrunn fra kulturlivet i Tromsø, bl.a. som styremedlem i Buktafestivalen og som leder på Studentsamfunnet Driv. Anne Grete er utdannet med bachelor i psykologi og master i organisasjon og ledelse fra UiT.

Kjetil Andreassen er frilansmusiker, komponist, produsent og kulturnæring-gründer for Tromsø Musikkskole. I tillegg er han også tekniker og er tidligere teknisk sjef på Studentsamfunnet Driv. Andreassen er utdannet gitarist ved Universitetet I Tromsø med master i musikkutøving og har bakgrunn som frilansmusiker fra 1993 frem til 2016. Jobber nå som leder for Tvibit Musikk og er anvarlig for øvingstilbudet, rådgiving, Kysten Studio, Tvibit scene og studio-suitene som leies ut til profesjonelle kulturaktører i Tromsø.

Synne Stenersen jobber som frilans lydtekniker og har sitt hovedvirke som konserttekniker for ulike band (blant annet The Needs, Sandra Kolstad, Malin Pettersen og Frøkedal og familien). Hun jobber på de fleste av klubbene i Oslo og har vært systemtekniker på festivaler som Vinjerock, Rjukanrock, Kongsberg Jazzfestival og Tømmerstokkfestivalen. De siste årene har hun som monitortekniker for Kvelertak turnert i Europa på alt fra klubber til store festivaler samt vært på et års support for Metallica på arenaturne. 

Stig Gunnar Ringen er leder av teknikerutvalget i Creo og medlem av forbundsstyret. Han er til daglig produksjonsteknisk leder på Norges musikkhøgskole, men er frikjøpt fram til sommeren 2021 for å følge opp Creos satsing på organisering av teknikere og tariffavtale for bransjen. Stig Gunnar Ringen har lang erfaring som turnerende lydtekniker og føler seg fortsatt aller mest hjemme bak en mikserpult.