Hopp til innholdet

Program fagdag Stavanger

STAR og Kulturrom inviterer til fagdag i Stavanger 3. november 2020, hvor vi setter fokus på koronakrisen og fremtiden for de scenetekniske yrkene.

10:30 Registrering

Klokken 11:00 Velkommen
Kulturrom ønsker velkommen ved daglig leder Karen Sofie Sørensen. Vi gir en kort oppdatering på ulike koronatiltak og forskningsbaserte undersøkelser, samt effektene av disse.

Foto: Jonathan Vivaas Kise 

11:15 Presentasjon: Kartlegging av scenetekniske yrker
Kulturrom har i samarbeid med Universitetet i Agder (UiA) over to undersøkelser i 2020 kartlagt det scenetekniske feltet. Kartleggingen har hatt fokus på bemanningsbehov, utdanningsmuligheter, arbeid- og lønnsforhold og selvsagt effektene av koronakrisen. På fagdagen vil nøkkelfunn fra undersøkelsen presenteres.

12:00 Lunsj
Vi spanderer lunsj. 

12:30 Panelsamtale: Koronakrisen og enkeltindividet
Avtalebøkene til sceneteknisk personell gikk fra fullbookede til tom 12. mars, hvordan har dette påvirket den enkelte? Vi vil belyse forhold knyttet til psykisk helse, organisasjonsform og økonomi, samt utdanningsmuligheter og fremtidsutsikter for scenetekniske yrker.

13:30 Pause

13:45 Panelsamtale: Strukturer for en bærekraftig sceneteknisk bransje
Hvilke overordnede strukturer må på plass for at det scenetekniske feltet skal komme seg gjennom krisen? Treffer kompensasjonsordningene godt nok per i dag og hvor stor er risikoen for storskala kompetanseflukt og konkurser?

Johan Berntsen har siden 1993 jobbet innen lydutleie, eventbransjen og på konsertsteder som lydtekniker og prosjektleder.  Han har vært aktiv i etablering av videregående utdanning innenfor sceneproduksjon, og har gjennomført kurset «Hvordan låte bra live» sammen med Håkon Sagen i regi av Kulturrom. Berntsen stiftet i 2018 firmaet Min Produksjon, som driver med turneplanlegging for artister og band som Janove, Highasakite, Supersilent og Jaga Jazzist. 

Maria Kivijärvi Heggen er seniorkonsulent i Bjørnson Organisasjonspsykologene og jobber til daglig med lederutvikling og organisasjonsutvikling. Hun har flere års ledererfaring og har en Bachelor og Master i Arbeids- og Organisasjonspsykologi fra Universitetet i Bergen, samt en Master i Management fra SDA Bocconi School of Management i Milano, Italia. Maria er opptatt av hvordan vi som mennesker både skal prestere og ivaretas i arbeidslivet og hvordan god ledelse er et premiss for dette.

Stig Gunnar Ringen er leder av teknikerutvalget i Creo og medlem av forbundsstyret. Han er til daglig produksjonsteknisk leder på Norges musikkhøgskole, men er frikjøpt fram til sommeren 2021 for å følge opp Creos satsing på organisering av teknikere og tariffavtale for bransjen. Stig Gunnar Ringen har lang erfaring som turnerende lydtekniker og føler seg fortsatt aller mest hjemme bak en mikserpult.

Mariann Bjørnelv har vært daglig leder på Folken siden 2013. Før dette var hun daglig leder i STAR og har også en fortid fra TOU. Mariann har bred erfaring fra festivaler i Norge, der hun har arbeidet med produksjon, presse og økonomi på bla Mablis, Utopia, Vinjerock, Skral, Hove m.fl. Hun har utdannelse innen både økonomi og musikk og har hatt en rekke styreverv innen kultursektoren, både lokalt og nasjonalt. P.t er hun styreleder for Filmkraft Rogaland og nestleder i styret til Norske Konsertarrangører

Sveinung Hove er daglig leder og prosjektleder i Hove West, og er i tillegg medeier av selskapet. Han er utdannet elektroingeniør, og har vært i bransjen i mer enn 30 år. Sveinung har for tiden styreverv i Bransjeforeningen for Sceneteknisk Produksjon (BFSP), Kulturkompaniet, Designproduksjon og Hove West.