Hopp til innholdet

Program fagdag Bergen

Brak og Kulturrom inviterer til fagdag i Bergen 10. november 2020, hvor vi setter fokus på koronakrisen og fremtiden for de scenetekniske yrkene.

10:30 Registrering

Klokken 11:00 Velkommen
Kulturrom ønsker velkommen ved ansvarlig for fagutvikling i Kulturrom, Kjetil Wevling. Vi gir en kort oppdatering på ulike koronatiltak og forskningsbaserte undersøkelser, samt effektene av disse.

11:15 Presentasjon: Kartlegging av scenetekniske yrker
Kulturrom har i samarbeid med Universitetet i Agder (UiA) over to undersøkelser i 2020 kartlagt det scenetekniske feltet. Kartleggingen har hatt fokus på bemanningsbehov, utdanningsmuligheter, arbeid- og lønnsforhold og selvsagt effektene av koronakrisen. På fagdagen vil nøkkelfunn fra undersøkelsen presenteres.

12:00 Lunsj
Vi spanderer lunsj. 

12:30 Panelsamtale: Koronakrisen og enkeltindividet
Avtalebøkene til sceneteknisk personell gikk fra fullbookede til tom 12. mars, hvordan har dette påvirket den enkelte? Vi vil belyse forhold knyttet til psykisk helse, organisasjonsform og økonomi, samt utdanningsmuligheter og fremtidsutsikter for scenetekniske yrker.

13:30 Pause

13:45 Panelsamtale: Strukturer for en bærekraftig sceneteknisk bransje
Hvilke overordnede strukturer på må plass for at det scenetekniske feltet skal komme seg gjennom krisen? Treffer kompensasjonsordningene godt nok per i dag og hvor stor er risikoen for storskala kompetanseflukt og konkurser?

Ivar Chelsom Vogt er kulturhussjef på USF Verftet i Bergen. Han har tidligere vært daglig leder for Kultur Vest og Borealisfestivalen, og har i tillegg arrangørerfaring fra en rekke festivaler og spillesteder. Ivar er også musiker og feiret i fjor 25-års jubileum med bandet sitt Real Ones. Han har vært oppnevnt til Kulturrådets utvalg for arrangør- og festivalstøtte, er styreleder i Norske Konsertarrangører og sitter i styret for Vill Vill Vest og Bylarm.

Kjetil Osablod Grønvigh er 44 år og far til tre barn, bosatt i Os i Bjørnafjorden kommune. Han er journalist i lokalavis med enkeltmannsforetak på si. Backlinetekniker, scenemester, platesnurrer, trommis og leder av Os Rockeklubb. Grønvigh er opptatt av temaet menn og psykisk helse. 

Kyrre Dyregrov har sin psykologutdanning fra Universitetet i Aarhus og har siden 2014 jobbet som kommunepsykolog. Til daglig jobber han med milde til moderate psykiske helseplager i lavterskeltilbudet Rask Psykisk helsehjelp, holder mestringskurs og gir psykologisk behandling til voksne. Dyregrov er også faglig ansvarlig i kommunalt psykososialt kriseteam og har opparbeidet bred erfaring med akutthjelp og hjelp ved ulike former for livskriser. Kyrre er en av gründerne bak Onlinepsykologene, som er et landsdekkende online psykologhus. Han er også medeier og styremedlem i Employ Psykolog AS. 

Sigri Hovde er lydtekniker og deleier i selskapet Bergen Ento. Bergensbasert trønder som til vanlig reiser med en norsk artist som monitortekniker og jobber for lokale utleiefirma i Bergen mellom reisene.

Jan-Inge Ingebrigtsen startet karrieren som lydtekniker for Cruising Audio Concept i Bergen, og er i dag daglig leder for i Bright Norway. Bright har i dag utleieavdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen, Gjøvik og Stjørdal. De driver i tillegg med installasjon og salg.

Stig Gunnar Ringen er leder av teknikerutvalget i Creo og medlem av forbundsstyret. Han er til daglig produksjonsteknisk leder på Norges musikkhøgskole, men er frikjøpt fram til sommeren 2021 for å følge opp Creos satsing på organisering av teknikere og tariffavtale for bransjen. Stig Gunnar Ringen har lang erfaring som turnerende lydtekniker og føler seg fortsatt aller mest hjemme bak en mikserpult.