Hopp til innholdet

Tilskudd til kulturlivet gir nytt liv i tomme lokaler!

17.4 millioner til konsert- og øvingslokaler landet rundt!

I årets første tildelingsrunde har Musikkutstyrsordningen fordelt 17.4 millioner kroner til 65 søknader fra aktører i hele Norge.

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for akustikk, teknisk utstyr og lokaler.

  • Alle skal ha mulighet til å spille og oppleve musikk. Da trenger man musikkutstyr, gode lokaler å øve i og gode scener å spille på. Derfor er Musikkutstyrsordningen viktig! sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards.
  • En nasjonal ordning som Musikkutstyrsordningen har mulighet til å prioritere de gode prosjektene der de skjer, når de skjer, sier Edwards. I år er spennende prosjekter i Møre og Romsdal, Vest-Agder og Telemark blant de som har blitt prioritert.

 

Endelig blir det musikkscene i Kristiansund!

Med nesten 4 millioner i tilskudd fra Musikkutstyrsordningen blir det musikkscene og øvingsrom i Kulturfabrikken i Kristiansund. En tidligere minkfôrfabrikk fra 1965 skal omgjøres til en kulturfabrikk, med Kristiansund kommune som samarbeidspartner. Interessen og engasjementet er stort i lokalmiljøet. Styremedlem i Kulturfabrikken, Hege J Holten sier:

  • Kulturlivets ballbinge, Kulturfabrikken i Kristiansund, er et stort steg nærmere realisering av både etterlengtet scene og øvingsrom for Kristiansund og hele Nordmøre med tilskudd fra MUO. Stor jubel i styret over disse fantastiske nyheter, tilskuddet fra MUO er ikke bare av økonomisk viktighet, men det bidrar også til å sikre innhold i bygget!

 

Teateret i Kristiansand gjenoppstår!

Teateret i Kristiansand får 600.000 i tilskudd fra Musikkutstyrsordningen til lydutstyr, lysutstyr og tiltak for bedre konsertakustikk. Teateret har vært under oppussing siden mai 2017, etter at Gamle Kristiansand teater ble forlatt i 2011. Teateret åpner dørene igjen i august 2018, men har allerede tjuvstartet med artister som The Dogs, Honningbarna og Kvelertak. Teateret skal ta imot både store og små artister innen de fleste sjangre og ellers romme kulturaktivitet av alle slag.

  • Dette tilskuddet er en fantastisk anerkjennelse av det vi vil at Teateret skal bli for en hel region på Sørlandet. Ved å få tilskudd til såpass kostbare ting som akustiske tiltak og fremføringsutstyr, vil det bli mulig for oss å holde leieprisene nede, slik at dette i enda større grad blir et bygg for hele byen og regionen. Vi har høye ambisjoner og det føles utrolig godt å ha en aktør som Musikkutstyrsordningen på laget, sier kunstnerisk ansvarlig for Teateret i Kristiansand, Kjetil Nordhus.

 

Ny konsertscene i sentrum av Hamar

Festiviteten er et ærverdig lokale som ligger midt i Hamar sentrum. Lokalene har fungert som kulturhus, kino, teater og konsertscene i snart 100 år. Festiviteten har stått tomt de 20 siste årene, men nå har det kommet inn krefter som skal ta lokalene tilbake til sin opprinnelse. Med et tilskudd fra Musikkutstyrsordningen på over 250.000 til bedre konsertakustikk, vil Festiviteten Bar & Scene igjen bli et kulturlokale fylt med konserter og annen kulturaktivitet. Daglig leder på Festiviteten Bar og Scene, Espen Solheim Røhne, forteller entusiastisk:

  • Det er en drøm å få se lokalene i Festiviteten gjenreises og fylles med musikk, teater og kultur igjen! Takket være Musikkutstyrsordningen kan vi sette lokalene i den stand de fortjener!

 

Nytt liv og mer musikk på Parkbiografen i Skien

Lenger sør i Norge har Parkbiografen i Skien fått tilskudd fra Musikkutstyrsordningen på 1.3 millioner til lyd- og lysutstyr. Parkbiografen var tidligere Skiens nostalgiske gamle kino. Salen har plass til 600 publikummere og har vunnet europeiske priser for lyd og akustikk. Daglig Leder Linn Thomassen jubler:

  • Takk Musikkutstyrsordningen for at dere bidrar til å la bygget leve videre – med kvalitetsutstyr Parkbiografen verdig. Dette er fantastiske nyheter for oss og byen vår!

Thomassen legger til:

  •  Denne tildelingen gir oss unike muligheter til å gjøre flere og mer varierte bookinger – innenfor både lokale og alternative band, uten trauste forutsetninger med dyr leie av teknisk utstyr, som da gjør at vi ikke kan tilby det varierte programmet vi ønsker. Vi gleder oss til et fullstappet høstprogram, og ikke minst til å booke nye spennende ting i 2019!

 

Gammelt meieri blir ny kulturscene i Hordaland

I et gammelt fellesmeieri på Frekhaug, et tettsted i Hordaland med ca. 2.800 innbyggere, skal Meland kommune etablere en helt ny kulturarena. Til dette får Meland kommune nesten 1 million kroner fra Musikkutstyrsordningen. Pengene skal brukes til å skape god konsertakustikk og til å utstyr scenen med lyd- og lysutstyr. Kultursjef i Meland kommune, Eirik Bouwer Utne, forteller om svært god stemning på rådhuset og i UNG Meland:

  • Meieriet Frekhaug er eit stort løft å ta for ein mindre kommune som Meland. Tildelinga frå Musikkutstyrsordningen er til svært stor hjelp i dette arbeidet. For første gong vert det no ei ordinær og tilrettelagd scene for rytmisk musikk i Nordhordland – og vi gler oss stort til å gå i gang. No vert det musikk, kultur og lått og løye i mange år framover!

 

Gode øvingslokaler til hele landet

Alle må starte et sted og musikere starter i øvingsrommet. Med tilskudd fra Musikkutstyrsordningen på kroner 5.4 millioner til bygging og utbedring av øvingslokaler og ytterligere 1 million til øvingsutstyr vil det bli 62 nye og bedre egnede rom rundtomkring i hele landet.

En av stedene som får nytt øvingsrom denne runden er Vevelstad i Nordland. Vevelstad frivillighetssentral får 470.000,- til en splitter ny fullt utstyrt musikkbinge. Musikkbinger er ferdige flyttbare øvingsrom med gode lydforhold. Musikkbingen i Vevelstad skal etter planen settes opp i nærheten av sentrumsparken, skolen og Vevelstad frivilligsentral, som skal drifte bingen. Michelle Heere, daglig leder i Vevelstad frivillighetssentral er overrumplet og veldig glad:

  • Vi er så glade for å få midler fra Musikkutstyrsordningen til innkjøp av en 40m2, hel utstyrt, musikkbinge! Endelig kan vi satse på en real dose med musikkultur på lille Vevelstad. Det er jo gjerne i ungdomsårene der enn starter med band. Her har vi til nå ikke hatt egnede lokaler eller utstyr, men nå…!

Hun følger opp med:

  • Vi har mange utrolig flinke hobbymusikere, ung og gammel og alt imellom rundt omkring som har sittet på hvert sitt rom hver for seg. Tenk å få de samlet i Vævlo Musikkbinge. Tenk hva for en musikalsk magi som kan oppstå. Her får vi lære å spille, og dele gleden av å lage, musikk sammen. Kanskje vi endelig kan få sende et bidrag fra Vevelstad til neste UKM. Det hadde vært noe det!

 

Nøkkeltall første tildelingsrunde 2018

Første søknadsrunde i 2018 kom det inn 113 søknader med en total investeringssum på 61 millioner. Det kom søknader fra alle fylker. 65 søknader fikk tildelt tilskudd med en samlet tilskuddsramme på 17.4 millioner kroner.

Tildelingene fordelte seg slik:

Fremføringsutstyr: 39 tildelinger 6.924.000 kr

Akustikk scenelokale: 6 tildeling 4.055.000 kr

Øvingsrom og musikkbinger: 7 tildelinger 5.412.000 kr

Øvingsutstyr: 13 tildelinger 1.019.950 kr

Totalt: 65 tildelinger 17.410.950 kr

 

Du finner fullstendig tildelingsliste her 

Du finner tildelinger fordelt på fylke her 

———–

Kontaktperson presse:

Rhiannon Hovden Edwards, telefon: 916 05 070, epost: post@utstyrsordningen.no

 

Bildet:

Tou Scene i Stavanger fikk over 600.000 i tilskudd av Musikkutstyrsordningen til lydutstyr i Maskinhallen. Bildet er fra en julekonsert med lokale artister, hvor artistene tolket julelåter på sitt vis i et Tou-format. Kvelden ble kalt O’Tou med din glede!. Foto: John Rodger.

 

Om Musikkutstyrsordningen

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr. MUO har gitt tilskudd til 180 musikkbinger, samt tilskudd til bygging og utbedring av over 360 øvingsrom.

Neste søknadsfrist er 1. september 2018!

Les mer på musikkutstyrsordningen.no

———————-