Hopp til innholdet

Lyst på praksisplass hos CC Cowboys?

Musikkutstyrsordningen er svært stolte av å ha fått utvidet sommerens praksisplassprogram for kvinnelige teknikere til også å inkludere én plass på lys/lyd med et av Norges største rockeband! CC Cowboys besøker en lang rekke festivaler denne sommeren og stiller til disposisjon en plass i bandbussen. Dette er en unik mulighet til å følge hverdagen til et stort, profesjonelt turnerende crew. Du finner komplett liste over praksisplasser lenger ned på siden.

Det konserttekniske feltet er et tradisjonelt svært mannsdominert felt, men uten rekruttering av kvinner mister feltet tilgang til halvparten av talentene. En viktig del av MUOs kompetansesatsing er prosjektet Teknikk i Balanse, som startet opp i stemmerettsjubileumsåret 2013. Prosjektets formål er å bidra til bedre kjønnsbalansen på det konserttekniske feltet gjennom å oppmuntre og stimulere til at flere kvinner utdanner seg og finner jobb innen lys- , lyd- og sceneteknikk.

Praksisplass er en ordning der du får økt erfaring gjennom å jobbe sammen med en tekniker, for et lys/lyd/scene firma, på et spillested, med en turnerende artist eller på en festival. Målgruppen for praksisplassordningen er deg som studerer og/eller har noe praktisk erfaring innen lys, lyd og scene. Gjennom å delta i programmet får du økt kompetanse, verdifull yrkeserfaring og utvidet ditt profesjonelle nettverk. De med mye erfaring kan også søke ordningen for å få enda mer praktisk erfaring eller for å lære noe nytt. Vi tar en prat i forkant for å diskutere ønsker og mål for praksistiden. MUO dekker eventuelle kostnader forbundet med reise og opphold.

Flere av de som tidligere har deltatt i praksisprogrammet har i etterkant fått tilbud om oppdrag fra firmaet de har vært utplassert hos. Vi vil derfor anbefale at du søker praksisplass i nærheten av der du bor, for å få maksimalt utbytte av ordningen.

Du må være over 18 år for å delta i praksisprogrammet.

Søknadsfrister er 15. mai 2017.

Bekreftede praksisplasser sommeren 2017:

  • Malakoff Rockefestival, Nordfjordeid, 19.-22. juli
  • Olavsfestdagene, Trondheim, 29. juli–5. august
  • Øyafestivalen, Oslo 7.-13. august
  • Havnafestivalen, Sandnessjøen, 10.-12. august
  • Pstereo, Trondheim, 16.-19. august
  • Parkenfestivalen, Bodø, 15.-20. august (lys) / 16.-20. august (lyd)
  • CC Cowboys, div. festivaler etter nærmere avtale

Du kan gjerne finne praksisplass selv, men for å få reisestøtte må den godkjennes av MUO. Det er bare å sende en mail til kjetil@utstyrsordningen.no hvis du lurer på noe.

Søknaden leveres elektronisk og du finner søknadsskjema her

Foto: Ken Ingwersen