Hopp til innholdet

MUO på ØYA!

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen og Urørtvinner Cezinando er noen av dem som tar turen innom Musikkutstyrsordningens musikkbinge på Øyafestivalen denne uken.

Det gjør også de Øya-aktuelle artistene Sweden, Frøkedal og Frøder som spiller eksklusive minikonserter inne i musikkbingen. Anledningen er at Øyafestivalen og Musikkutstyrsordningen ønsker å gi noe tilbake til dem som har bidratt til å støtte den frivillige organisasjonen Sterling på Grønland i Oslo da de kjøpte festivalbilletter.

I musikkbingen blir det også arrangert daglige DJ-kurs, og muligheter for Øya-publikummet å slå seg løs på musikkinstrumenter alle dager.

——————

Dette skjer i musikkbingen under festivalen:

Eksklusive mini-konserter for de som har bidratt med penger til Sterling-prosjektet:

Onsdag: Sweden kl. 17.00

Torsdag: Cezinando kl. 14.00 (kun for Sterling-ungdom og ordføreren m/følge) og Frøkedal kl. 15.00

Fredag: Frøder kl. 15.00 og Kildaphew kl. 17.00

Lørdag: Bow To Each Other kl. 16.00  

DJ-kurs med Oh mama crew:

Torsdag kl. 13 (kun for Sterling-ungdommen)

Lørdag: 13-15 (åpent for alle)

Drop-in instrument-testing/øving: 

Hele dagen alle dager utenom konsert-tidene – åpent for alle!

Backline, instrumenter og instruktører er utlånt av AKKS Oslo.

——————

Om Sterlingprosjektet:

I år har billettkjøperne på Øya fått muligheten til å donere penger til Sterling – en frivilligdrevet organisasjon på Grønland som jobber med å gi et fritidstilbud og et sted å være for ungdommer som ofte faller utenom organisert idrett og kulturtilbud. Sterling mener det er en helt avgjørende faktor at barn og unge får et variert tilbud for å lykkes bedre i hverdagen. Sterling har hatt lite tilbud for dem som er interessert i musikk.

For at Sterling-ungdommene skal få muligheten til å drive med musikk er de helt avhengige av tilgang til lokaler og utstyr. Derfor har Musikkutstyrsordningen (MUO) i samarbeid med Øya-festivalen 2016 hjulpet dem med å bygge og utstyre et musikkøvingsrom. MUO har bidratt med tilskudd samt veiledning og rådgivning i prosessen. Øya-festivalen har samlet inn midler til prosjektet gjennom sin billettportal. Prosjektet er allerede fullfinansiert og eventuelle øvrige penger, vil gå til kurs og undervisning til ungdommene.

På festivalen ønsker vi med utgangspunkt i Sterling-prosjektet og vise hvor viktig det er med tilrettelegging av lokaler og utstyr til musikkøving dersom unge skal få mulighet til å uttrykke seg musikalsk.

——————

Om Musikkutstyrsordningen:

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet. MUOs tildelinger deles inn i tre hovedkategorier; teknisk utstyr, akustikk og lokaler.

Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr. MUO har gitt tilskudd til ca. 170 musikkbinger fordelt på alle landets fylker, samt tilskudd til bygging og utbedring av ca 260 øvingsrom.