Hopp til innholdet

Over 15 millioner til spillesteder og øvingslokaler over hele landet

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen 27. november 2014:

I årets andre tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen (MUO) 15,1 millioner kroner til 113 tiltak innen pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over.

Bilde: Asker Blues klubb-Mk’s Marvelous Medicine. Foto: Erik Habberstad
Bilde: Asker Blues klubb-Mk’s Marvelous Medicine.
Foto: Erik Habberstad

MUO er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. I denne runden går den største bevilgningssummen til fremføringsutstyr. Til sammen kan 35 store og små scener glede seg over 7,6 millioner kroner til lydutstyr, lysutstyr og backline.

Tilskuddene vi gir til disse scenene legger grunnlag for over 16 000 kulturarrangementer, med 3, 7 millioner publikum. Dette gir ikke bare gode musikkopplevelser, men skaper også arbeidsplasser og genererer skattekroner, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Hovden Edwards.

MUOs formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av musikk i hele Norge. Dette var et av de viktigste tiltakene Enger-utvalget pekte på i Kulturutredningen 2014 for å fremme det lokale kulturlivet.

For at vi skal ha høy kvalitet og et levende musikkliv i hele landet, er det utrolig viktig med egnede øvingsfasiliteter. Som følge av årets tildelinger vil over 2 000 musikere få bedre øvingsvilkår, forteller Edwards.

Musikkutstyrsordningen er med andre ord svært viktig for norske musikere og arrangører; både amatører og profesjonelle, frivillige og næringsaktører. Neste år kan imidlertid færre tiltak få penger, fordi regjeringen truer med et kutt på 5 millioner kroner til MUO.

Dette er veldig synd, fordi et slikt kutt går utover de som trenger det mest: Grasrota i det norske musikklivet, samt profesjonelle nysatsinger innen både scener og øvingsfellesskap. Med mindre bevilgninger vil færre mennesker få delta i og oppleve det musikalske mangfoldet, understreker Edwards.

Jubel over hele landet

Da denne rundens tildelinger fra Musikkutstyrsordningen ble kjent, var gleden stor i hele landet. Hos Kooperativet Kulturscene i Vadsø, som består av 12 ulike lokale arrangører fra hele kulturfeltet, frydet de seg over 228 900 kroner til fremføringsutstyr.

For oss betyr tilskuddet fra Musikkutstyrsordningen at vi ikke bare får vår tekniske rigg opp på topp nivå, men også at vi kan starte et eget øvingskollektiv i forbindelse med scenen. Slik sikrer vi enda mer aktivitet og utvikling av nye lokale artister, sier Maria Utsi, daglig leder for Kooperativet Kulturscene/ Vadsø Jazzklubb.

Hun understreker at Musikkutstyrsordningen har lagt grunnlaget for infrastrukturen i en av Finnmarks viktigste kultursatsninger de siste årene.


– Vi er rett og slett et meget godt eksempel på hva man kan oppnå når gode lokale krefter med ambisjoner møter målretta tilskudd fra det offentlige. Det blir krutt
, poengterer hun.
Hos Stiftelsen Dissimilis, som tilrettelegger kulturelle fritidsaktiviteter for mennesker med utviklingshemming, gleder de seg over 33 300 kr i tilskudd til sanganlegg og trommesett.

Tilskuddet gjør oss i stand til å anskaffe utstyr av stor betydning og verdi for brukerne av senteret. Dette bidrar til at vi kan fortsette å gi et kvalitetsmessig tilbud med fokus på gode musikk- og mestringsopplevelser, sier de.

Målselv Spelmannslag har levert en god søknad og har fått 26 250 kr til feler.


– Dette gjør arbeidet med å tilby opplæring i folkemusikktradisjonen lettere for oss
, forteller de.
Klubbscenen Musikkflekken i Sandvika, som har fått 627 000 i tilskudd til fremføringsutstyr, kunne ikke vært mer fornøyde.
Vi på Flekken har jobbet steinhardt de siste to årene for å lage et tilbud til ungdom og unge voksne som er så fett at de ikke trenger å dra til Oslo eller andre steder for å oppleve det de vil ha. Dette hadde imidlertid vært helt umulig uten den utrolige økonomiske støtten som nå er tildelt oss, og vi er utrolig takknemlige for at MUO gir oss denne massive anerkjennelsen av vårt langsiktige prosjekt og gir oss muligheten til å ta det til neste nivå, sier Herman Ekle Lund, daglig leder for Musikkflekken.


Tildelinger til alle fylker

Det er stor variasjon og bredde i bevilgningene fra Musikkutstyrsordningen, både geografisk og sjangermessig. I denne tildelingsrunden har alle fylkene fått bevilgninger, fordelt på 113 musikkprosjekter. Total søknadssum var på 52,2 millioner. Se nøkkeltall nederst.

Neste søknadsfrist er 1. mars.
For lokale kontaktpersoner, intervjuer og høyoppløselige bilder kontakt:
Daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Edwards, telefon: 21 37 88 10, mobil: 916 05 070.


Om Musikkutstyrsordningen

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler, og gir bevilgninger i disse tre kategoriene. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet.

Siden opprettelsen av MUO i 2009 har flere hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr. MUO har også gitt tilskudd til bygging og utbedring av flere hundre øvingslokaler over hele landet.


Nøkkeltall tildeling 2 / 2014

I andre tildelingsrunde 2014 kom det inn 170 søknader med en totalt søknadssum på 52,2 millioner kroner.

113 søknader fordelt på alle fylker fikk tilslag med en samlet tilskuddsramme på 15 120 625 millioner kroner.
Fordelingsutvalget hadde møte 17. og 18. november.


Midlene fordelte seg slik:

  • Det ble gjort tildelinger til 19 søknader om øvingslokaler, totalt 5,0 millioner.
  • Det ble gjort tildelinger til 2 søknader om akustiske tiltak for spillesteder, totalt 127 000.
  • Det ble gjort tildelinger til 35 søknader om fremføringsutstyr, totalt 7,6 millioner.
  • Det ble gjort tildelinger til 57 søknader om øvingsutstyr, totalt 2,4 millioner.

 

Her er listene:

Tildeling 2 2014

Tildeling 2 2014 fylkesvis