Hopp til innholdet

Kurs i projeksjonsmapping med Joakim Faxvaag

Projeksjonsmapping har utviklet seg gjennom mange år til å bli inkludert i alle store show og seremonier. Mange turnérende artister og kunstinstallasjoner benytter seg også flittig av teknologien. Vi ser litt på historien og mange eksempler.

Fokusert på å lære projeksjonsmapping, skal vi i samarbeid lage flere mindre installasjoner i løpet av workshopen. Vi bruker programvare som VDMX, MadMapper og evt. andre løsninger deltagerne selv har lyst til å bruke. Ved å lære disse programmene og forstå hvordan man benytter seg av utradisjonelle lerret når man skal vise noe, vil deltagerne til slutt forstå hvordan man kan projisere på blant annet skulpturer og fasader.

Joakim Faxvaag har jobbet som lysdesigner i NRK i snart 4 år. Han har gjort konserter og reist på turné med artister som Phoenix, 120 Days, Madrugada, Maria Mena, Raga Rockers, The Whitest Boy Alive, Anja Garbarek, Johndoe, Gåte, Nico & Vinz, Todd Terje og Lindstrøm. Gjennom mange år på veien har han bygget seg opp kunnskap rundt projeksjonsmapping og var blant annet sentral i teamet bak fasadeprojeksjonen under åpningen av grunnlovsjubileet på Eidsvoll i februar.

TID : Kurset går over 2 dager. 20. og 21. oktober, 11.00-21.00
STED : ØSTRE i Bergen, Østre Skostredet 3, 5017 Bergen. www.oestre.no
SØKNADSFRIST:  2. oktober. Send søknad til anders@utstyrsordningen.no. Skriv litt om hva du jobber med og erfaringen du har. Du vil svar på om du har kommet med i løpet av 3.okt. MAX 8 deltagere.

Det forutsettes at deltagerne har med seg sin egen mac med VGA/dvi/hdmi-utgang.

Kurset er gratis og arrangeres i samarbeid med Ekkofestivalen. Ekkofestivalen er en årlig kunst- og musikkfestival som hovedsakelig fokuserer på elektronisk musikk og samtidskunst. Festivalen en kompromissløs leverandør av kvalitative og nyskapende uttrykk innenfor sin sjanger. Kurset inkluderer inngang til Ekkofestivalen onsdag 22.oktober http://ekko.no/