Hopp til innholdet

Kurs og kompetanseansvarlig

Vi kan med glede meddele at vi har ansatt Anders Aasebøe som kurs og kompetanseansvarlig i en 3-årig prosjektstilling. Det var stor pågang av søkere til stillingen og det var mange godt kvalifiserte kandidater. Valget falt tilslutt på Anders Aasebøe som er en av Norges beste og mest erfarne lydteknikere.

Anders har tidligere jobbet bl.a. ved det Norske Teateret og jazzklubben Blå, og har turnert Norge og Europa rundt i en årrekke med en imponerende rekke av Norges beste artister; Odd Nordstoga, Big Bang, Susanna Wallumrød, Bertine Zetlitz, Nils Petter Molvær, Jonas Fjeld, Susanne Sundfør m.fl. Han har et stort kontaktnett i bransjen og kjenner kompetansebehovet i livemarkedet svært godt.

MUOs overordnede formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk i hele landet. God konsertteknisk kompetanse bidrar til å gi bedre musikkopplevelser for publikum over hele landet. God kompetanse sikrer også at tilskuddet blir utnyttet best mulig, at utstyret varer lenger og midlene til MUO strekker dermed lenger og til flere. Vi mener at kompetanse avler kompetanse, og at økt kompetanse som løfter og får frem det tekniske feltet spesielt samtidig bidrar til å løfte det rytmiske feltet generelt. Sist men ikke mist ønsker vi å bidra til bedre kjønnsbalanse i bransjen og jobber målrettet for det gjennom satsningen «Kvinner & Konsertteknikk».

Nå som Anders har spist opp velkomstkaken gleder han seg til å komme ordentlig i gang.

«Det skal bli fint å få brukt det jeg vet om teknikeryrket og hverdagen vår. De aller fleste teknikere er veldig opptatt av, og ikke minst stolt av, jobben sin og har lyst til å lære mer. Det skal jeg legge til rette for» sier Aasebøe.

«Dessuten har konsertbransjen bare benyttet seg av halvparten av talentene som finnes. Gjennom satsningen Kvinner og Konsertteknikk skal vi jobbe for en mye bedre kjønnsbalanse sånn at gretne gamle gubber som meg selv må passe seg».