Hopp til innholdet

16,3 millioner til artister og arrangører

KeSera på Parken Ungdomsklubb i 2011. Foto av Håvard Jørstad

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen 27. november 2013:

I sin andre tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen 16,3 millioner kroner til 85 tiltak innenfor pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over.

Tildelingene går til lokale ildsjeler og musikkprosjekter i 18 av landets fylker, og nær halvparten skal brukes på bygging og utbedring av øvingsrom.

I Kulturtrutredningen 2014 påpekte Enger-utvalget at bedre tilgang til gode øvings- og fremføringslokaler er ett av de viktigste tiltakene for å få et lokalt kulturløft.

– Musikkutøvelse er landets mest populære aktivitet, men det er stor mangel på lokaler som egner seg til øving. Vi er derfor veldig glade for at tildelingene denne runden vil gi 40 nye øvingsrom som skal stå klare i løpet av 2014, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Hovden Edwards.

Dette vil innebære at minst 150 band eller ca. 1000 utøvere får tilgang til steder som er tilrettelagt for øving. I tillegg er det gitt 39 tilskudd til øvingsutstyr, som betyr at omtrent 120 band får bedre øvingsforhold.

– Videre får 30 større og mindre spillesteder og konsertarrangører fra Agder i sør til Finnmark i nord tilskudd til lyd- og lysutstyr, noe som vil gi både utøvere og publikum bedre forhold for å utøve og oppleve musikk i nærmiljøets fremføringslokaler, forteller Edwards.

Kollektiv jubel for øvingslokaler

Da tildelingen fra Musikkutstyrsordningen ble kjent, var gleden stor flere steder i landet. På Vestvågøy i Lofoten kunne Meieriet kultursenter ta i mot et tilskudd på 750 000 kr til bygging av tre øvingsrom.

– Takk! Fantastisk! utbryter prosjektleder for Meieriet kultursenter, Jann-Magne Kasteng-Jakobsen,  – Dette betyr en ny hverdag for alle band som i dag øver rundt omkring i kjellere og lagerrom her i vår region. Pengene skal brukes til å anlegge nye og akustisk meget gode bandøvingsrom.

Kalbakken i Groruddalen i Oslo er også blant dem som har fått tilskudd til 15 nye øvingsrom. Stefan Skånseng, på vegne av Dragsuget AS, sparer ikke på entusiasmen.

-Det er helt fantastisk at vi har fått tilskudd! Dette gjør at vi kan realisere et sårt tiltrengt og veldig bra prosjekt. Med disse øvingslokalene skal vi tilrettelegge for et musikalsk miljø på tvers av etnisitet og alder i en spennende bydel i enorm vekst. Vi satser på å være i gang med driften i januar. Nå gleder vi oss stort til å komme i gang med bygginga!

Tildelinger til hele landet

Det er stor variasjon og bredde i tildelingene fra Musikkutstyrsordningen, både geografisk, sjangermessig og aldersmessig.

– Mange flotte prosjekter over hele landet har fått tilskudd, bl.a. har Tingvoll Blueslag og Smøla Bluesklubb i Møre og Romsdal fått tilskudd til fremføringsutstyr, mens Røros får en splitter ny musikkbinge, forteller Edwards før hun fortsetter, – På Dokka i Oppland mottar Parken Ungdomsklubb (bildet) øvingsutstyr og i Kristiansand kan publikum glede seg til enda bedre konserter på Pir 6 med arrangøren Trashpop, som får tilskudd til lydutstyr. Notoddens nye storstue Bok og blueshuset er bevilget midler til konsertscenen.

I alt har alle fylker utenom Sogn og Fjordane fått tilskudd i denne runden. – Grunnen til at Sogn og Fjordane ikke har fått penger er rett og slett fordi de ikke har søkt, forklarer Edwards.

Kjempeløft til studenthuset Driv i Tromsø

Andre som kan juble over bevilgningene fra Musikkutstyrsordningen er Tromsøs studenter og musikkliv. De har fått nesten fire millioner kroner totalt i tilskudd.

– Med åpningen av nye Driv får Tromsø både en fantastisk hovedscene for forsterket musikk, samt en viktig scene for artistutvikling i Scene Hvit, sier Edwards. Hun forklarer at egnede lokaler og ordentlig utstyr er helt grunnleggende for å gi gode forhold for artistene og fine musikkopplevelser for publikum.

– Derfor har Musikkutstyrsordningen gitt tilskudd til akustisk tilrettelegging av begge scene, lyd og lysutstyr på Hovedscenen og supplerende teknisk utstyr på Scene Hvit, forteller Edwards.

Det er stort behov for øvingslokaler i Tromsø. Musikkutstyrsordningen har tidligere gitt tilskudd til bygging av øvingsrom i den gamle brannstasjonen og har nå også bevilget penger til bygging av tre øverom i tilknytning til Driv. Til sammen vil dette være viktige tiltak for å styrke rekruttering og videreutvikling av det aktive musikklivet i Tromsø.

– Dette er en utrolig stor dag for oss. Driv skal legge til rette for at nye band skal ha et sted og øve og vi skal legge til rette for å gi Tromsøs befolkning gode kulturelle opplevelser. Vi er svært takknemlig for tildelingen fra Musikkutstyrsordningen, jubler Esben Hoås Rygg, styreleder for studenthuset Driv.


Følg linken for fullstendig tildelingsliste, fylkesoversikt og oversikt med totalsummer og tall.

For lokale kontaktpersoner, intervjuer og høyoppløselige bilder kontakt: Daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Edwards, telefon: 21 37 88 10, mobil: 916 05 070.

Neste søknadsfrist er 1. mars 2014.

try to pick one that is durable
burberry schalFat Dogs Die Without Dacshund Diet Help