Hopp til innholdet

Akustikk i konsertlokaler – påmeldingen er i gang!

Noen rom låter bra og noen dårlig. Noen rom er vanskelige å jobbe i og noen lette. Hvorfor og hva kan gjøres? Akustikk i konsertlokaler har stor innvirkning både på musikkopplevelsen for publikum og artister og på arbeidsforholdene til teknikere. Vi har invitert en fagakustiker til å lære oss akustisk teori med fokus på lyd i rom for musikk og en lydtekniker til å snakke om hvordan man håndterer forskjellige akustiske utfordringer i praksis. 17. og 18. april besøker Musikkutstyrsordningen, godt hjulpet av SØRF og RYK,  Tromsø og Kristiansand.

17. april er MUO i Tromsø og 18. april er det Kristiansands tur. Kursene er fra 17 til 20 med pauser, pizza og påfyll av kaffe. Fagakustiker Bård Støfringsdal og lydtekniker Kjetil B. Aabø får ordet og det blir lokale praktiske eksempler. Rett og slett masse nyttig erfaringsutveksling!

Målgruppe for fagsamlingsturneen er lydteknikere og andre med relatert kompetanse og interesse.

Tromsø
Når: 17. april, fra 17.00 til 20.00
Hvor: Rådstua Teaterhus

Kristiansand
Når: 18. april, fra 17.00 til 20.00
Hvor: Kick Scene

Påmelding:
All påmelding skjer til post(a)utstyrsordningen.no.
Frist for påmelding er dagen før kursdato.
Påmeldingen er allerede i gang!

 

Om foredragsholderne:

Bård Støfringsdal
Bård Støfringsdal er utdannet sivilingeniør fra NTNU i 2001, og jobber som rådgiver innenfor romakustikk og elektroakustikk i COWI. Han har et spesielt fokus på konsertscener for forsterket musikk, og har blant annet vært ansvarlig for akustikk og sceneteknisk utrustning på Rockheim og Rock City Namsos. Støfringsdal arbeider også med en doktorgrad innenfor 3D-lyd, og er en ivrig trombonist.

Kjetil B. Aabø
Lydtekniker og musiker. Vært «husets mann» på Kvarteret, Hulen, Garage, Bit teatergarasjen, USF etc. Jobbet tidligere for AVAB Bergen. Til daglig i dag, teknisk ansvarlig på Kulturhuset USF. Har erfaring fra et bredt sjangerregister. Metal: Tidligere fast lydtekniker for Enslaved og resident tekniker for Hole in the sky festivalen. Samtidsmusikk: Borealisfestival, Bit teatergarasjen. Scenekunst: Bit teatergarasjen, Egne scenekunstprosjekter. Elektronika: Fast tekniker for Ugress. Jazz: Fast tekniker for Nattjazz 1998-2009. Vossajazz. Pop/Rock: Fast tekniker for Real Ones siden 2003 m.m. Medlem av bandet Casiokids. Han har turnert over hele verden, og innehar mye kunnskap om konsertavvikling og konsertlokaler rundt omkring.