Hopp til innholdet

Pressemelding: Gir 5.7 millioner til øvingsutstyr, scener og musikkbinger i Hordaland

Musikkutstyrsordningen har igjen åpnet pengesekken. Musikklivet i Hordaland og Bergen kan nå juble over 5.7 millioner kroner til enda bedre øvingsutstyr og anlegg.

Bergen har fått et skikkelig løft i denne runden med tildelinger til fremføringsutstyr til det ombygde Kulturhuset USF (bilde) på 2 millioner kroner, utstyr til legendariske Garage og scenen på Bergen Kjøtt, samt til nykommeren Lydgalleriet. I tillegg har Arna og Åsane fått tilskudd til en fullt utstyrt musikkbinge og et knippe øvingsanlegg har fått tildelt øvingsutstyr.

– Bergen er en motor i norsk musikkliv med fantastisk mange dyktige ildsjeler og utøvere. Disse tilskuddene vil gi bidra til å gjøre forholdene for livemusikk i byen enda bedre, sider daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Edwards.

Med tildelinger av fremføringsutstyr til Iris Scene (Lokst Utøve) på Odda og Fugl Fønix på Etne får to av Vestlandets hyggeligste stoppesteder utenfor storbyene, muligheten til å ta imot mange flere av bandene som turnerer.

 Daglig leder i BRAK, Jørgen Skauge, mener det er svært positivt at det er gitt støtte på alle nivåer til musikkscenen i Hordaland.  – Vi er svært fornøyde med at både nyetablerte band og ungdommer i Åsane har fått en «musikkbinge» og at de dyktige distriktscenene i Etne og Odda har fått støtte. Ikke minst er  storsatsingen på USF Verftet en tildeling som vil komme både festivaler og helårsarrangører til gode, med en publikumskapasitet opp mot 1200 publikummere.

«Positivt kreativt press» i Bergen
Lydgalleriet har mottatt 950 000 kr og er en stiftelse «for fremme av norske og internasjonalt baserte lyduttrykk». Lydgalleriet er en nyetablert konsertarena for elektronisk musikk i Bergen sentrum.  Prosjektering og drift er et samarbeid mellom Stiftelsen Lydgalleriet og foreningen Ekko.
Jørgen Larsson, daglig leder i Lydgalleriet, forteller at tilskuddet fra MUO er et meget godt tilskudd for å nå ambisjonen om å lage den beste konsertscenen for elektroniske musikk i Bergen.  – Det skjer utrolig mye i Bergen om dagen og vi er mange som ønsker å skape noe. Jeg vil si at det er et «positivt kreativt press» i Bergens musikkscene!, sier Larsson.

Musikkbinger – Vestlandske kommuner får ferdig levert øvingslokale
Arna og Åsane kulturkontor og kommunene Stord, Hornindal og Gloppen mottar musikkbinger i år. Bingene er et ferdig mobilt øvingslokale på ca 25 kvm som leveres i container eller brakkeformat. Musikkutstyrsordningen har siden 2009 utplassert og finansiert 135 slike musikkbinger i hele landet. Bingene er utrolig populære blir i gjennomsnitt brukt av ca 20 forskjellige band, innenfor alle sjangre og aldersgrupper.

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale støtteordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. I 2011 rapporterte tilskuddsmottagerne at de tilsammen arrangerte 4200 kulturarrangementer og gjennomførte 4000 øvingstimer. I årets første søknadsrunde fikk MUO inn 173 søknader på totalt 44 millioner. Det er en økning på 40 prosent i søknadssum på et år!  Til sammen 90 mottakere over hele landet fikk støtte.

FAKTA: Tildelinger fra Musikkutstyrsordningen, 1. søknadsrunde 2012

  • Totalt i 1. søknadsrunde 2012 ble det gjort tildelinger for 13.9 millioner.
  • Det ble gjort tildelinger til 6 søknader om akustiske tiltak, totalt 3.3 millioner.
  • Det ble gjort tildelinger til 4 søknader om musikkbinger, totalt 1 million.
  • Det ble gjort tildelinger til 32 søknader om fremføringsutstyr, total 8 millioner.
  • Det ble gjort tildelinger til 49 søknader om øvingsutstyr til øvingsanlegg og øvingsfellesskap, totalt 1.6 millioner.
  • Musikkutstyrsordningens fordelingsutvalg hadde møte 4. og 5. juni

Om Musikkutstyrordningen (MUO)
MUO er den nasjonale støtteordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUO gir støtte til utstyr for spillesteder, klubber, arrangører, øvingsfelleskap, samt utvikling, tilrettelegging og bygging av øvingslokaler innenfor det rytmiske musikkfeltet. Neste søknadsfrist er 1. september 2012.