Hopp til innholdet

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen 11. juni 2012:

Gir 13,9 mill. til øvingsutstyr, scener og musikkbinger

foto-1

Musikkutstyrsordning en har igjen åpnet pengesekken. Små og store musikkprosjekter over hele landet kan nå juble over enda bedre øvingsutstyr og

anlegg. Årets første tildeling fra Musikkutstyrsordningen til artister og arrangører innenfor pop, rock, jazz og folkemusikk er klar. 13,9 millioner er fordelt.

– Det er en stor glede å kunne bidra til store musikkopplevelser hver dag, både for publikum, profesjonelle musikere og de glade amatører, sider daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Edwards.

Det er stor bredde i tildelingene og alle landets fylker har mottatt støtte – fra Longyearbyen Bluesklubb som har fått støtte til lydutstyr, til Gjerstad i Aust-Agder hvor både storband og rockeverkstedet glede seg over 500.000 kr til øvingsanlegg.

De mange musikerne i Oslo kan juble over å være tildelingsrundens «vinner» med hele 2.5 millioner kroner til bygging av splitter nye øvingslokaler på «Øveriet» på Alexander Kiellands Plass. I Gloppen kommune i Sogn og Fjordane er gleden stor over at det lokale musikklivet får levert et splitter nytt og ferdig øvingslokale – en «musikkbinge».

Se vedlagt tildelingsliste i PDF for oversikt over alle tildelingene, fylkesoversikt i Excel og faktaboks med totalsummer og tall nederst. Ta kontakt for kontaktpersoner, intervjuer og høyoppløselige bilder: Monica Larsson, Kulturmeglerne, 9702 2420.

Et skikkelig løft for Musikkbyen Bergen! Bergen har fått et skikkelig løft i denne runden med tildelinger av fremføringsutstyr til det ombygde Kulturhuset USF på hele 2 millioner kroner (bildet), legendariske Garage, scenen på Bergen Kjøtt og nykommeren Lydgalleriet. I tillegg har Arna og Åsane fått tilskudd til en fullt utstyrt musikkbinge og et knippe øvingsanlegg har fått tildelt øvingsutstyr.
Bergen er en motor i norsk musikkliv med fantastisk mange dyktige ildsjeler og utøvere.

Disse tilskuddene vil gi bidra til å gjøre forholdene for livemusikk i byen enda bedre.

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale støtteordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. I 2011 rapporterte tilskuddsmottagerne at de tilsammen arrangerte 4200 kulturarrangementer og gjennomførte 4000 øvingstimer. I årets første søknadsrunde fikk MUO inn 173 søknader på totalt 44 millioner. Det er en økning på 40 prosent i søknadssum fra tilsvarende runde i 2011! Til sammen 90 mottakere over hele landet fikk støtte.

FAKTA: Tildelinger fra Musikkutstyrsordningen, 1. søknadsrunde 2012

• Totalt i 1. søknadsrunde 2012 ble det gjort tildelinger for 13.9 millioner.
• Det ble gjort tildelinger til 6 søknader om akustiske tiltak, totalt 3.3 millioner.
• Det ble gjort tildelinger til 4 søknader om musikkbinger, totalt 1 million.
• Det ble gjort tildelinger til 32 søknader om fremføringsutstyr, total 8 millioner.
• Det ble gjort tildelinger til 49 søknader om øvingsutstyr til øvingsanlegg og øvingsfellesskap, totalt 1.6 millioner.
• Musikkutstyrsordningens fordelingsutvalg hadde møte 4. og 5. juni

Om musikkutstyrordningen (MUO)
MUO er den nasjonale støtteordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUO gir støtte til utstyr for spillesteder, klubber, arrangører, øvingsfelleskap, samt utvikling, tilrettelegging og bygging av øvingslokaler innenfor det rytmiske musikkfeltet. Neste søknadsfrist er 1. september 2012.

Foto 1: Fra Studentersamfundet i Oslo, Truckfighters. Fotograf: Glenruben Engen. Foto 2: Fra USF Bergen, med tillatelse fra USF.