Hopp til innholdet

Årets julegave til musikknorge!

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale støtteordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. På tampen av året har ordningen tildelt 14,75 millioner kroner til øvingsanlegg, musikkbinger, akustiske tiltak, fremføringsutstyr til spillesteder og konsertarrangører og øvingsutstyr til band innenfor pop, rock, jazz og folkemusikk.

Tekst: Monica Larsson
Foto: Bergen Kjøtt
Musikkutstyrsordningen jobber for at det skal være gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet. I alt kom det inn 170 søknader på til sammen kr 40,2 millioner kroner. Til sammen 89 mottakere over hele landet fikk støtte i denne runden.

Historisk løft på 10.2 millioner kroner til øvingslokaler i hele landet!
Den største satsingen i tildelingsrunden er et historisk løft, på til sammen 10.2 millioner kroner, som går til bygging av totalt 40 helt nye øvingsrom og til oppgradering av 20 rom i øvingsfellesskap. Sortland Rockeverksted mottar midler til bygging av fem øvingsrom, Hamar Kommune kan glede seg til åtte nye øvingsrom i Hamar Kulturhus og i Trondheim er det «Uffa-huset» som brant ned i julen 2010, som nå får midler til å bygge opp fire nye øvingsrom.

– Det er fantastisk å kunne være med på å gi et så stort løft til øvingslokaler i hele landet, sier daglig leder i MUO, Rhiannon Edwards. Ikke nok med det, vi har i denne runden tildelt den største summen i Musikkutstyrsordningen noensinne – hele 3.5 millioner kr til 14 splitter nye øvingsrom i den gamle brannstasjonen i Tromsø sentrum.

Tromsø kommune ved Kompetansesenter for rock i Nord-Norge (KOFOR), har i mange år jobbet med prosjektet «Regionalt senter for rytmisk musikk», og det er altså den gamle brannstasjonen i Tromsø som man nå ønsker fylle med musikk.

– En skikkelig gla´nyhet for musikklivet i Tromsø og regionen!, sier Fredrik Forssman, leder for KOFOR.

Musikkbinger – fire kommuner får ferdig levert øvingslokale.
Kommunene Volda, Lillesand, Hadsel og Berlevåg mottar hver sin musikkbinge i 2012. Bingene er et ferdig mobilt øvingslokale på ca 25 kvm som leveres i container eller brakkeformat. Musikkutstyrsordningen har siden 2009 utplassert og finansiert 130 slike musikkbinger i hele landet.

Rhiannon Edwards forteller: – Bingene er utrolig populære og vi ser at de fører til en oppblomstring av det lokale musikklivet. I tillegg til øving kan de også brukes som demostudio, til intimkonserter og til musikkundervisning i skolen. Hver musikkbinge blir i gjennomsnitt brukt av ca 20 forskjellige band, innenfor alle sjangre og aldersgrupper.

Pengedryss til band og konsertarrangører i hele landet
Rockeband, storband, jazzensembler og dans- og spelmannslag over hele landet har fått støtte til utstyr, til sammen 807 000 kr er tildelt øvingsfelleskap for artister.

Norges eldste rockeklubb, Hulen i Bergen, har fått en av de største julegavene, med en tildeling på 850 000 kr til nytt PA-anlegg. Videre har blant annet Grenland Jazzforum i Porsgrunn, Stavanger Bluesklubb, Kampen Bistro i Oslo og Nyksund Brygge i Lofoten fått støtte til fremføringsanlegg. Publikum kan glede seg til store konsertopplevelser innenfor alle sjangre i 2012.

FAKTABOKS: Tildelinger fra Musikkutstyrsordningen, 2. søknadsrunde 2011

• I 2 søknadsrunde fikk vi inn 171 søknader på totalt 40, 2 millioner. Det er en økning på 60% i søknadssum fra tilsvarende runde i 2010.
• Musikkutstyrsordningens fordelingsutvalg hadde møte 12. og 13. desember.
• Totalt i 2 søknadsrunde 2011 ble det gjort tildelinger for 14,75 millioner.
• Det ble gjort tildelinger til 13 søknader om akustiske tiltak/bygging av øvingsrom, totalt 9,4 millioner.
• Det ble gjort tildelinger til 4 søknader om musikkbinger, totalt 800.000,-
• Det ble gjort tildelinger til 19 søknader om fremføringsanlegg, total 2,7 millioner.
• Det ble gjort tildelinger til 53 søknader om øvingsutstyr til øvingsanlegg og øvingsfellesskap, totalt 1,8 millioner.

82 cm Chest measurement of 32 40 in 81
louis vuitton online shopVersace for H did Donatella snub