Kurs og kompetanse
Kulturroms fagutvikling
Kulturrom skal være en pådriver for faglig utvikling innenfor scenetekniske yrker. Siden 2012 har vi fulgt opp våre tildelinger med ulike kompetansehevende tiltak, både i egen regi og i samarbeid med andre organisasjoner, firmaer og teknikere. Dette inkluderer kurs, håndbøker, praksisplasser, mentorordninger, programmering av innhold til bransjefestivaler og forskningsinitiativer.
Fagavdelingen i Kulturrom har som mål å sikre høy fagkompetanse innen scenetekniske områder, som er essensielt for riktig forvaltning av det tekniske utstyret vi gir tilskudd til. Vi deler også erfaringer fra tidligere tilskuddsmottakere med nye søkere, spesielt innen investering, bygging, vedlikehold, drift og rekruttering. Gjennom dette arbeidet ønsker vi å bidra til en grønnere og mer bærekraftig bransje. Fagavdelingen deltar aktivt i alle organisasjonens arrangementer og leder nye prosjekter.
Ta gjerne kontakt hvis du har forslag til tiltak Kulturrom kan gjennomføre.
Grunnleggende lydteknikk →
Ressursside for lydteknikere som trenger en kilde til gode tips og råd om de vanligste problemstillingene man står ovenfor i arbeidet med levende lyd.
Grunnleggende lysteknikk →
På denne siden får du en grunninnføring i lysteknikk og de ulike komponentene i et scenelys-system. Her finner du info om alt fra valg av farge til å forstå samspillet mellom de ulike fargene.
Ressursside for Grønnere investeringer →
På denne ressurssiden har vi samlet nyttig informasjon, gode eksempler og annen relevant informasjon for dere som vil lære mer om grønn omstilling i det scenetekniske feltet. Dette er også en nyttig ressurs for dere som vurderer å søke tilskudd til Grønnere investeringer!
Fagstoff →
Her finner du relevante ressurser og fagstoff for scenetekniske yrker
En helt ny utdanning for sceneteknikk på videregående trinn! →
Her finner du veileder for bedrifter som vil ta inn lærlinger
Forestillingen er avlyst. Kartlegging av kompetanseflukt og tiltak rapport.05.05.2022 →
I 2021 bestilte Kulturrom en rapport fra Telemarksforskning som skulle beskrive konsekvensene av kompetanseflukten fra sceneteknisk bransje under og etter koronapandemien. I denne rapporten kan du lese mer om funnene.